Knack Roeselare na 0-3 in Lendelede naar halve finale beker

Jeroen Balduyck probeert Hendrik Tuerlinckx te verschalken. (Foto Bart) © VDB
Lode Blomme

De landskampioen had genoeg aan twee sets, maar wilde door de drukke kalender snel komaf maken met Optima en won met 0-3 na 18-25, 8-25 en 18-25.

Lendelede begon met de broers Hollez, Delanghe, Vanooteghem, Balduyck, Verhelst en libero Vanbelle. Knack had na de 3-0 uit de heenwedstrijd genoeg aan twee sets, maar coach Rousseaux nam het zeker voor het onzekere. Paulides maakte plaats voor Van de Velde, maar voor de rest de gebruikelijke basis met Tuerlinckx, Trinidad, Coolman, Verhanneman en libero Dejonckheere. Ruben Van Hirtum ruimde in vergelijking met de wedstrijd van zondag ook plaats voor Claes.

De thuisploeg opende enthousiast met een 3-1-voorsprong, maar het werd al snel duidelijk dat Knack meteen de twee nodige sets wilde pakken. Vooral Coolman toonde zich tegen zijn ex-club, bij Lendelede kon vooral Balduyck daar iets tegenover zetten, maar met Trinidad aan de service ging Knack van 15-18 door naar 15-23. Bij 18-24 zorgde de opslagmisser van de ingekomen Thomas Vandenberghe voor de 0-1-setstand.

Dedeyne tegen ex-ploeg

In de tweede set bracht Gertjan Claes met zijn indrukwekkende service Knack eigenhandig naar een 0-8-voorsprong. Set meteen gespeeld en de bij 6-19 voor Tuerlinckx ingekomen Leonis Dedeyne liet tegen zijn ex-club het kwalificatiepunt voor de volgende ronde noteren na een blok: 8-25 en 0-2.

Knack dus zeker van de halve finale van de Belgische beker en coach Rousseaux wisselde Trinidad en Claes voor D’Hulst en Van Hirtum. Ook Dedeyne mocht blijven staan en Pieterjan Creus vatte plaats op de liberostek in verdediging. Bij Lendelede maakte Steven Hollez plaats voor Thomas Vandenberghe. Tot 9-9 ging de thuisploeg mee, maar Knack was niet van plan nog veel meer energie te verspillen. Bij Lendelede kregen Phil Devlieger, Michiel Vandenberghe en Jelle Decoene nog even speelgelegenheid, maar Knack rondde af met 18-25.

Het bekeravontuur zit erop voor Lendelede. Knack neemt het in de halve finale op tegen Asse-Lennik, dat Guibertin uitschakelde. De andere halve finale is Antwerpen – Maaseik. De Limburgers flirtten wel met de uitschakeling en hadden een golden set nodig tegen Gent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier