Knack Roeselare moet punt toestaan aan Prefaxis Menen

Na de volle winst van Knack woensdag in Menen verkeek Roeselare zich tegen datzelfde Menen in de terugwedstrijd op Pasen.

Tervaportti, Paulides en Claes blokken Louati. © VDB

Een twee sets onkennelijk Roeselare moest met respectievelijk 15-25 en 23-25 twee sets toestaan aan de bezoekers en verloor zijn tweede punt in deze playoffs na de 2-3 op Maaseik. Knack kreeg het nog moeillijk om de belle af te dwingen (25-18 en 25-23) maar beslechtte die met 15-10.

Anshel Ver Eecke stelde woensdag na de wedstrijd in zijn voorbeschouwing op de wedstrijd in Roeselare het volgende: “Wij moeten zonder complexen naar Roeselare trekken want wij hebben er niets te verliezen, kunnen er alleen maar winnen.” Profetische woorden leken het wel.

Coach Rousseaux kon geen beroep doen op zoon Tomas want die lag ziek te bed. De coach opteerde er wel voor om D’Hulst weer aan de spelverdeling te posteren. Van Hirtum nam de plaats van Tomas in op de receptie-hoek. Verhanneman, Tuerlinckx, Coolman en Paulides vervolledigden het team met Dejonckheere als libero. Ron Andelhof van Menen gaf het vertrouwen aan zijn basis met Van Haarlem aan de spelverdeling, Ver Eecke, Louati en Cox en in het centrum Sinnesael die hernam en Radovic met Lemay in het liberoshirt.

De wedstrijd kwam de eertse set stilaan op gang maar van 6-4 ging een gretig Menen, dat optimaal servicerendement haalde, via Louati regelrecht naar 6-12. De Roeselaarse receptiemannen konden geen weg met de opslagen van de Fransman en de spelopbouw verliep uiteraard navenant bij Roeselare waardoor nogal wat aanvallende missers genoteerd werden. Het werd zelfs pijnlijk voor Roeselare dat 12-21 achter kwam want Radovic en Cox werkten secuur af. Het vijftigtal meegereisde Meense supporters kraaide van plezier bij dat voor Knack vernederende 15-25 deelverlies.

Wie dacht dat Knack zich de eerste herneming zou herpakken, had het verkeerd voor. Van 5-5 ging het naar 6-10 want Menen voegde er nog een sluitend blok aan toe. Rousseaux bracht er Tervaportti in voor D’Hulst en Claes voor Van Hirtum. Maar ook dat bracht geen soelaas. Roeselare bleef onzuiver stoppen en ook Tervaportti vermocht niet de manke receptie tot pasklare passes om te buigen. Menen bleef de kloof op het bord houden, het werd 12-18 want Louati miste niets bij Menen en ook Cox scoorde net als Ver Eecke geregeld. Tot Claes de servicedruk optrok en Knack naar 21-22 dichtte. In een enerverend setslot rondde Radovic de tweede setbal af en een verliespunt voor Knack.

Knack herstelde zich wel de derde beurt, trok de eigen servicedruk op waar Menen vanop de servicelijn niet zo sterk meer kon storen. Bij 14-9 leek Knack naar de vlotte aansluitingsset te gaan maar dan pakte Cox met opslaggeweld uit naar 14-11. Bij 17-15 konden Tuerlinckx en Paulides secuur afwerken en Knack kwam niet meer in last.

De vierde beurt kon Knack aanvankelijk weer zijn wil opleggen via een hogere servicedruk, kwam 9-3 en 15-8 voor maar Menen gaf zich nog niet gewonnen. Cox, Ver Eeecke en Louati en een stevig blok brachten Menen via 20-15 naar 23-20. Tuerlinckx sloeg de setbal op het bord maar een foute Roeselaarse receptie bracht Menen 24-23 eer Verhanneman afrondde naar de belle.

Daarin ging het gelijk op naar 8-8 als Claes bij 11-8 Menen met drie services op rij in last serveerde, geen degelijk spelopbouw meer en falende aanvallers tot gevolg. Het was weer Verhanneman die de 15-10 beslechtte. Met die vijfsetter moet Knack Asse/Lennik tot op drie punten laten komen.Woensdag speelt Knack bij Haasrode/Leuven.

(RBD – foto Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.