Knack Roeselare mag zich weer opmaken voor het Sportpaleis

Foto Bart © VDB
Lode Blomme

De landskampioen en bekerhouder won de terugmatch in de halve finale van de beker met 3-0 (25-23, 25-21 en 25-17) en liet zich niet meer verrassen door buur Menen. Zoals verwacht geen tweede bekerfinale dus voor Par-Ky, wel de 16de voor Roeselare.

Knack Roeselare had na de 1-3 uit de heenmatch genoeg aan twee sets om een nieuwe bekerfinale te halen. Coach Rousseaux had dan ook weinig verrassingen in petto in zijn basisopstelling met spelverdeler Trinidad en Orcyk in de ploeg. Arno Van de Velde kreeg de voorkeur op Fornés in het midden.

Orczyk wisselde in de eerste set heel zwakke momenten af met betere (twee winning serves), maar bekocht dat uiteindelijk toch met een wissel op het einde van de eerste set. De thuisploeg leek via 8-7 en 16-10 de eerste set makkelijk te gaan binnenhalen, zeker toen het even later 20-14 werd. Maar de thuisploeg gaf de eerste set bijna nog uit handen: 22-22. Eens te meer trok kapitein Tuerlinckx zijn ploeg in het setslot over de streep. De tweede setbal bleek de goede: 25-23.

Menen gaf zich nog niet gewonnen, ook al was Roeselare slechts één set van de bekerfinale verwijderd. De thuisploeg, waar Van Hirtum mocht blijven staan ten nadele van Orczyk, was de hele tweede set tot aan 17-17 en 20-20 op achtervolgen aangewezen. Maar via Van de Velde en weer Tuerlinckx nam Knack alsnog over. Ver Eecke duwde de eerste setbal bij 24-21 ongelukkig in het net en Knack mocht zich opmaken voor een nieuwe bekerfinale.

Foto Bart
Foto Bart© VDB

De derde set was een maat voor niets. Roeselare, met Depovere aan de pas en ook Fornés, Kindt, en weer Orczyk in de ploeg, wilde met de drukke weken in het verschiet weinig energie verspillen en won met 25-17.

Klassieker tegen Maaseik

De finale van de Beker van België is op zondag 18 februari in het Sportpaleis in Antwerpen. Net als vorig jaar wordt het een klassieker tegen Noliko Maaseik, dat ook de terugmatch thuis tegen Liga B-ploeg Avoc Achel A met 3-0 won. Vorig seizoen haalde Knack het met duidelijke 3-0-cijfers (25-19, 25-23 en 26-24), goed voor de tiende beker. In zijn 16de finale gaat Knack Roeselare op zoek naar de elfde bekerwinst uit de clubgeschiedenis.

Knack Roeselare: Trinidad, Tuerlinckx, Verhanneman, Orczyk, Coolman, Van de Velde. Libero Dejonckheere. Kwamen in: Van Hirtum, Depovere, Fornés, Kindt, Robbe.

Par-Ky Menen: Folguera, Winkelmuller, Ver Eecke, Vandecaveye, Sinnesael, Fasteland. Libero: Rikberg. Kwamen in: Maddens, Vercruysse, Andriessen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.