Knack Roeselare laat punt liggen tegen Par-Ky Menen

Redactie KW

Roeselare moest tegen de Meense buren de belle toestaan en dat is een punt dat zuur zou kunnn opbreken voor het thuisvoordeel in een eventuele titelfinale. Na de 0-3 verleden week in Menen moest een aanvankelijk onkennelijk Roeselare met 20-25 de eerste set toestaan aan Menen.

Roeselare kon 25-18 gelijkstellen en 25-20 verdubbelen. De vierde set sleurde een zonder complexen spelend Menen met 23-25 de belle uit de brand. En daarin was Roeselare dan wel gedreven genoeg om de dagzege te halen met 15-6.

Knack opende in zijn ondertussen gekende basisopstelling met Walsh aan de spelverdeling en Tuerlinckx als oppositie, Coolman en Van de Velde bevolkten het centrum met Van Hirtum en Verhanneman als receptie/hoek en Dejonckheere als libero.

Menen coach Peris opteerde voor Folguera aan de spelverdeling, De Vries als oppositie met Sinnesael en De Beul in het centrum en Demirovic en Ver Eecke als receptie/hoek Stuer was libero al werd die de tweede set gealterneerd met Bille.

Menen opende zonder complexen waar Knack de grinta miste om rap op en over de buren te walsen. Het was integendeel Menen dat optimaal kon profiteren van plaatselijke opslagmissers en te weinig gedreven volleybal. Walsh werd ook niet echt gediend door een te onzuivere receptie en zo kon Menen die eerste beurt bij 13-15 via een wel scorende De Vries en Demirovic de kloof slaan naar 14-19. Knack kon daar te weinig tegenoverstellen en een wel gedreven Menen pikte de eerste set in.

De eerste herneming was het Knack dat, nog altijd maar weinig overtuigend, de controle overnam, zonder groots te spelen bij 14-9 een vijfpuntenvoorsprong op het bord kreeg die niet meer verontrust werd om met 25-18 gelijk te stellen.

De derde beurt kon Knack die storende fouten wel verminderen en omdat De Vries niet meer scoorde bij Menen kon Knack die meerpuntenbonus constant op het bord houden al sloot Menen bij 19-17 bijna aan. Knack liet het deze keer zover niet komen want Tuerlinckx en Verhanneman werkten secuurder af naar 25-20.

Bij Menen maakte Vandecaveye in set vier zijn opwachting voor een weggezakte De Vries. En als ook Demirovic begon te scoren kreeg Knack het weer moeilijk en moest na de tussentijdse 11-13 bij 13-18 een vijfpuntenbonus toestaan aan Menen. Die kon niet meer gedicht worden al drong Knack via Van Hirtum en Tuerlinckx aan om een 20-23 alsnog om te keren en probeerde Knack wel de partij te beslechten, kon een 21-24 naar 23-24 herleiden als Demirovic de belle bijeensloeg.

Daarin vond Knack dan wel zijn dominerend volleybal terug, Tuerlinckx en Verhanneman forceerden naar 6-3 en als via de videochallenge Van Hirtum zijn service op de lijn zag kon Knack op 8-3 van veld wisselen. Eens het 12-5 stond kon Knack herademen en via een outservice van de weer ingekomen De Vries de dagzege meepakken.

Maaseik haalde met 1-3 volle puntenwinst in Aalst. Zaterdag reist Knack naar Maaseik en op de slotdag van de Champions Final 4 komt Aalst op bezoek in Schievelde.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten