Knack Roeselare klopt VDK Gent en staat weer op kop

© VDB
Redactie KW

Door in drie sets te winnen bij VDK Gent, verzekerde Knack Roeselare zich weer van de leidersplaats in de titelplay-offs. Met een bonus van drie punten op Maaseik.

Knack won de eerste set overtuigend met 17-25 maar moest nog het beste van zichzelf geven om met twee keer 22-25 de volle puntenwinst te halen.

Coach Rousseaux gaf het vertrouwen aan de receptie-hoekspelers Verhanneman en Orczyk, Coolman en Paulides bevolkten het centrum, Tuerlinckx speelde op de opposite en D’Hulst verzorgde de distributie. Dejonckheere kon zich als libero uitleven. Claes kwam zowel de tweede als derde beurt in voor Orczyk en speelde telkens de set uit.

De inleidende set maakte Knack maakte via een aanvalssterke Tuerlinckx en enkele counterende bloks op de Gentse opposite Ter Maat de kloof van 8-8 naar 10-16 en 15-22 om die bonus autoritair op het bord te houden en gemakkelijk eerste deelwinst in te schrijven.

De eerste herneming ging het gelijk op naar 10-9 als Knack even afhaakte en 13-10 achter kwam, omdat het mis liep vanop de servicelijn. Maar dan lieten de bezoekers een overtuigende tussentijdse 1-9 noteren want de ingekomen Claes liet een reeks van zes storende opslagen optekenen, waarop Knack op de counter kon scoren. Knack leek bij die 14-19 vlot te gaan verdubbelen. Maar dat was zonder een gemotiveerd en enthousiast spelend Gent gerekend dat via Ter Maat, die niet meer kon afgestopt worden, en een renderend serverende Surma die achterstand stilaan deed krimpen om bij 22-23 zelfs naar deelwinst te dreigen. Tot Knack gedecideerd afwerkend verdubbelde.

De derde beurt was het Gent dat een vroege driepuntenbonus (4-1) tot 15-12 op het bord hield. De thuisploeg nam alle risico’s in de service en de Knack-receptionisten kreunden onder dat opslaggeweld. Dat leidde een aantal slordig op tot Knack bij 17-18 overnam. De bezoekers konden via een weer storend serverende D’Hulst die slordigheden van het eerste deel van set drie achterwege laten en sloeg wel door naar 21-24 om gedecideerd af te ronden volle puntenwinst te halen in drie sets. Meteen werd de puntenloze nederlaag van de reguliere competitie in Gent weggeveegd.

Zaterdag komt Gent naar Schiervelde, woensdag reist Knack naar Maaseik.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.