Knack Roeselare klopt Gent voor de vierde keer in drie sets

© VDB
Redactie KW

Het was de vierde officiële confrontatie tussen Knack Roeselare en Gent dit seizoen. En voor de vierde keer zette Knack de Gentenaars in drie sets opzij.

Al leek de thuisploeg die derde beurt bij 20-15 toch een serieuze optie op deelwinst te nemen nadat Knack de inleidende beurten met respectievelijk 17-25 en 14-25 Gent oprolde.

Coach Rousseaux posteerde voor deze eerste officiële wedstrijd in het nieuwe jaar Trinidad aan de spelverdeling, Coolman en Van de Velde waren de centrumspelers van dienst met Verhanneman en Orczyk op de receptie/hoek. Tuerlinckx kon zich uitleven als opposite en Dejonckheere was libero.

Knack opende overtuigend en geconcentreerd die eerste set. Van 4-6 ging het over 9-16 en 13-22 naar eerste deelwinst met Tuerlinckx aanvallend weer in een glansrol en Orczyk die hem gretig assisteerde. Trinidad greep zijn speelkans en verdeelde heel gevarieerd waarin hij zowat alle aanvallers inclusief de centrumspelers betrok. Daar vond Gent alvast niet echt een antwoord op en Knack stoomde gedecideerd door naar eerste deelwinst.

De eerste herneming ging Knack nog harder tekeer vanop de servicelijn, ging van 2-5 door naar 11-20 en verdubbelde gemakkelijk 14-25. Met enkele fantasietjes tussendoor want Trinidad scoorde de 11-19 verrassend uit tweede hand en Van De Velde diepte vanop de servicelijn met een ace verder uit.

Maar Gent gaf zich bij die 2-0 nog niet gewonnen. En het kreeg de derde beurt de medewerking van een minder geconcentreerd Roeselare dat bij 8-7 de foutenlast vooral vanop de servicelijn zag groeien. Gent haalde de tweede dode tijd met een bonus van vijf punten (16-11) die naar 20-15 doorgetrokken werd. Maar dat was nog niet voldoende om deelwinst te halen. Knack sloot bij 21-20 aan en ging naar 21-24 en ook wedstrijdwinst. De bezoekers faalden bij die 20-15 immers niet meer van op de opslaglijn, zetten de Gentse receptie integendeel zwaar onder druk waardoor de stoppers van dienst onderuit gingen. Als zowel Tuerlinckx die aan 83% afwerkte en Orczyk in de afwerking niets meer misten ging Knack door naar de 0-3. Een weer autoritair Knack deed in moneytime wat het moest doen.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.