Knack Roeselare klopt bijzonder gemakkelijk VDK Gent

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

In amper één uur nam Knack Roeselare gedecideerd de maat van VDK Gent. Het werd 25-17, 25-9 en 25-15.

VDK Gent trad aan met zijn nieuwste aanwinst, de Mexicaan Jorge Quinones. Bij Knack dat de zieke spelverdeler D’Hulst miste, opteerde coach Rousseaux ervoor zijn wisselspelers volle speelgelegenheid te geven. Zo kregen zowel zoon Tomas als Coolman, Verhanneman en Tuerlinckx huppelhoekrust. Wie er dan wél speelde? De vaste waarden Tervaportti omdat D’Hulst ziek was en de kersverse vader Paulides die met Arno Van de Velde het centrum bevolkte, Ruben Van Hirtum en Gertjan Claes als receptiehoek, Leoniers Dedeyne stond op de opposite. Dejonckheere bezette de liberostek, eind derde beurt mocht Pieter-Jan Creus inkomen.

Sterke opslagdruk

Het was voor Knack even aanpassen en Gent profiteerde van dat aarzelende Roeselaarse begin om 5-8 voor te komen. Louis Vandecaveye en Tholse scoorden voor Gent. Tot Claes twee keer op rij scoorde en Van de Velde blokkend counterde. Van 9-10 ging het via Dedeyne en twee servicepunten van Claes naar 13-11. Van dan af trok Knack de servicedruk op waardoor het blok scoorde en als Claes een foute receptie afstrafte stond het 21-15. Dedeyne mocht de set afronden: 25-27.

De tweede set kwamen de Gentenaars nooit onder de verschroeiende opslagdruk van Knack uit en maakten aanvallend dan ook niets klaar. Tervaportti gooide alle registers gevarieerd open, solliciteerde zijn aanvallers gevarieerd en uit dertien sollicitaties scoorde Knack twaalf keer die eerste herneming. Roeselare ging van 2-1 via 8-3 naar 14-4 en miste niets meer naar 19-6 en de vlotte verdubbeling: 21-9.

Knack Roeselare ging op zijn elan door van 7-6 naar 12-8 de derde beurt. Maar Gent kon 14-14 gelijk komen om de Roeselaarse aanvallers nu iets moeilijker tot scoren kwamen. Maar dan gingen de bezoekers zelf in de fout, Knack kwam in één positie 21-14 voor en meteen was de wedstrijd gespeeld. Creus mocht nog even opdraven als libero en een ook al sterke Van Hirtum serveerde de totaalwinst rond.