Knack Roeselare klopt Antwerpen in een ware slijtageslag

Redactie KW

Net als in de eerste competitiewedstrijd waarin Knack bij Antwerpen een punt liet moest Roeselare alles uit de kast halen om in deze eerste partij van de terugronde volle wedstrijdwinst te halen. Uiteindelijk won Knack drie sets met het kleinste verschil.

De openingsset werd het 25-23, Antwerpen stelde 21-25 gelijk en Knack beslechtte met respectievelijk 28-26 en 25-23.

Trinidad opende als spelverdeler met Van De Velde en Fornés als centrumspelers, Tuerlinckx was opposite, Verhanneman en Claes bezetten de receptie/hoek met Dejonckheere als libero.

Heel spannend

Knack opende overtuigend en kwam 8-4 voor. Maar na een aarzelend wedstrijdbegin organiseerde Antwerpen zich, kwam 10-10 gelijk maar Claes werkte zuiver af en serveerde sterk, Tuerlinckx scoorde na een onzuiver begin wel en bij 21-15 leek de eerste deelwinst op zak. Maar dan misten aan de overkant Cox en Powell niets meer en van 22-18 kwam het 22-22 gelijk. Tot Fornés het setpunt bij 24-23 verzilverde.

Maar zoveel was duidelijk, Antwerpen zat wel degelijk goed in de wedstrijd wat de tweede set geïllustreerd werd door een sterke recuperatie en opgetrokken servicedruk. Knack had alle moeite om een bal op de grond te krijgen en een Tuerlinckx kende een compleet black-out, want hij scoorde geen enkel punt die eerste herneming. Aan de overkant sloeg Cox alles in. Antwerpen trok door naar 13-17, het moment waarop Rousseaux ingreep en met een dubbele wissel D’Hulst – Orczyk voor Tuerlinckx-Trinidad de bakens probeerde te verzetten. Dat lukte aanvankelijk omdat Claes en Orczyk aanvallend succes kenden. Het werd 18-19 maar dichter kwam Knack niet meer want weer Cox en Powell leidden de gelijkmakende beurt in. Al genoot heel Schiervelde van de intensiteit en de lange rally’s die er opgedist werden.

De derde beurt bleef D’Hulst aan de spelverdeling en kwam Coolman Van De Velde vervangen. Tuerlinckx speelde zijn foute tweede set weg, want als het 8-4 stond tekende hij met drie aanvallen en een blok voor de helft van de Roeselaarse punten. Maar dan kwam Cox aan het servicekanon en hij serveerde de bezoekers naar 8-8. Knack kwam 19-15 voor maar een taai Antwerpen bleef aanklampen en kwam ook 22-22 gelijk. Knack had vier setballen nodig en een outaanval van Powell om te verdubbelen in dat enerverend setslot. De intensiteit werd nog geïllustreerd door de 74-74 puntenstand na drie sets.

In een even slopende vierde beurt met Orczyk voor Claes bij Roeselare kon Knack twee keer een driepuntenbonus bijeen krijgen maar evenveel keer remonteerden de bezoekers. Bij 24-20 leek de partij beslecht. Maar dan kwam weer Cox aan de service, Sinkkonen counterde eerst Fornés en dan Orczyk blokkend maar de vierde wedstrijdbal mistastte Antwerpen zich verdedigend en 3-1.

(RBD – foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.