Knack Roeselare in drie sets voorbij Prefaxis Menen

© VDB

Knack Roeselare blijft op kop van de klassering na de 3-0 winst tegen buur Menen. Alleen de eerste beurt kon Menen echt dreigen naar deelwinst met 25-23. De tweede set lieten de Menenaars zich wegspelen met 25-11 en in de derde beurt kon een late remonte de bezoekende onmacht nog even verdoezelen maar niet helemaal wegstoppen. Het werd 25-22.

Roeselare opende zoals in Antwerpen met D’Hulst voor de nog onbeschikbaar Trinidad aan de spelverdeling, Coolman en Paulides als centrumspelers, Verhanneman en Claes waren weer de receptie/hoekspelers en Tuerlinckx de opposite die zich sterk liet gelden. Dejonckheere stak in de liberotrui. Bij de bezoekers hetzelfde winningteam als tegen Lennik met Valkiers als spelverdeler, Sinnesael en Smit als middenspelers, Kvalen was de opposite en Ver Eecke en Vandeweyer op de receptie/hoek met Lemay de libero van dienst.

Knack leek rustig de bovenhand te nemen in de inleidende set want het kon een 4-4 via 8-5 naar 10-6 uitbouwen. Bij Menen scoorden immers alleen de middenspelers Sinnesael en Smit, want zowel Kvalen als Ver Eecke, die vast zat in het blok, konden niet scoren. Toch kon Menen 11-11-gelijkstellen want ook Knack ging in de fout. Bij 16-16 kon Knack langs Tuerlinckx en Verhanneman, die knap afwerkten, weer drie punten op voorsprong komen. Kvalen had zich bij Menen ook al nadrukkelijk gemanifesteerd, maar omdat Menen de servicemissers opstapelde (negen in de eerste set), hypothekeerde het zelf zijn winstkansen. Via Ver Eecke en Kvalen kon Prefaxis een 23-20 wel nog naar 24-23 herleiden, maar Smit mokerde dan onwaarschijnlijk buiten: 25-23.

De tweede beurt leek bij Knack aanvankelijk de service niet zo goed te draaien, want Menen kreeg twee servicemissers van cadeau bij de 6-3. Maar dan schroefde de thuisploeg de eigen foutenlast terug en kon een 10-7 met vier bloks op rij op eerst Kvalen, twee keer op Ver Eecke en Vandeweyer naar 14-7 doorgaan. Van dan af maakte Menen aanvallend niets meer klaar, Kvalen scoorde niet meer en bij Roeselare was Tuerlinckx niet meer af te stoppen. Hijzou een aanvallende 7 op 10 halen die eerste herneming. De 25-11 kwam hard aan bij Menen waarbij coach Juricic zijn frustraties onterecht op de wedstrijdleiding afreageerde.

En als Menen in set drie nog onzuiver begon te stoppen leek de weg helemaal open te liggen voor Knack dat 5-2 voor kwam. Nog een heropflakkering van Menen dat naar 7-6 ging, maar dan via Tuerlinckx en Claes 11-7 opnieuw wist waar het stond. Toen Paulides de ingekomen Jensen afblokte stond het 15-10 en leek de wedstrijd gespeeld. Tot bij 18-14 Heyrman inkwam voor Smit, drie punten op rij scoorde en Kvalen Verhanneman afblokte wat de 18-18 op het bord bracht. Knack nam evenwel weer een driepuntenbonus (21-18) die Menen niet meer te boven kwam: 25-22. (RBD)