Knack Roeselare heeft vijfde bekerfinale op rij vast

© MP
Redactie KW

Drie sets duurde het voor Knack Roeselare zijn riante uitgangspoitie uit de heenwedstrijd in het finaleticket kon verziveren. Knack opende met 25-20 winst, Maaseik stelde 22-25 gelijk als Knack in de derde beurt met 25-20 die noodzakelijke tweede set vast had. In set vier haalde knack met een pak wisselspelers met 25-20 de wedstrijdwinst.

Coach Vanmedegael opende in zijn ondertusssen gekende basisopstelling met Walsh aan de spelverdeling en Tuerlinckx als opposiet, Verhanneman en Fragkos waren de receptie-hoekspelers van dienst met Coolman en JansenVan Doorn in het centrum. Deroey had het liberopak aan.

Zijn vis à vis Joël Banks bleef ook het vertrouwen in zijn basis houden met Zimmerman aan de distributie, Kindt was de hoofdaanvaller, Maan en Kvalen bezetten de receptie-hoek met Semeniuk en Aganits als middenspelers. Dronkers stak in de liberotrui.

Knack Roeselare heeft vijfde bekerfinale op rij vast
© MP

Knack opende furieus naar 5-0 via drie keer Verhanneman in de afwerking, een out-aanval van Kindt en een een counterend blok. De bonus bleef op het bord tot zelfs 14-9 als de Limburgse coach via de video-challenge het gelijk aan zijn kant kreeg waar het 14-10 werd in plaats van 15-9. Nog een challenge en een receptiemisser van Verhanneman op service Zimmerman later werd het 15-13. Maar Verhanneman en Tuerlinckx zowel in de afwerking als blokkend op Semeniuk zorgden voor de 18-13. Banks vroeg nog twee keer tevergeefs een videochallenge. Maar daarmee bereikte hij wel wat hij wou, het ritme uit het Roeselaarse spelpatroon halen. Er was ook nog een minutenlange discussie over de juiste stand bij 22-17. Verhanneman scoorde naar 23-18. Banks gooide er een vierde videaochallenge aan toe maar tevergeefs. Het werd 24-18 als Verhanneman, nadat hij bij een eerste setbal afgeblokt werd, de tweede wel netjes verzilverde naar 25-20.

Knack Roeselare heeft vijfde bekerfinale op rij vast
© MP

De tweede beurt ging het van 1-0 naar 1-6 omdat zowel Semeniuk als Kvalen scoorden waar Tuerlinckx en Fragkos dat verzuimden. Knack raakte niet meer in zijn ritme en kon die inleidende achterstand nooit meer dichten Al kon Knack een paar keer tot op twee punten terugslaan. Maar dan was die dekselse Maan daar weer die de remonte teniet deed. Van 17-19 ging het naar 18-23 omdat Knack de onzuiverheden opstapelde. Deroey stelde het vonnis nog even uit met enkele knappe reddingen als het 19-24 stond en zowel Tierminckx en Verhanneman weer scoorden naar 22-24. Maaseik liet zich evenwel niet meer verrassen en stelde met 22-25 gelijk.

De derde beurt ging het van 12-11 naar 17-13 en dat was vooral de verdienste van Tuerlinckx en een op Maan blokkende Fragkos. Walsh counterde blokkend ook al en die 21-16 werd niet meer echt verontrust naar de finalezekerheid. Het was Fragkos, anders niet echt op constant hoog niveau bezig deze terugmatch, die dan toch het orgelpunt en de 25-20 kon vastleggen.

Euforie uiteraard bij Knack dat met die tweede deelwinst zijn vijfde opeenvolgende finale haalde.

Knack Roeselare heeft vijfde bekerfinale op rij vast
© MP

Wat daarna nog kwam is alleen voer voor de statistieken want bij Knack draafden die vierde beurt zowel Desmet als Fasteland en Norman op voor respectieveljk Verhanneman, Jansen Van Doorn en Norman. Later in de set kwam ook nog Depovere op het veld net als Van Schie. Ook Banks hield enkele sterkhouders aan de kant. De Roeselaarse wisselspelers deden het niet onaardig en vooral de Amerikaan Norman werd gesolliciteerd door eerste Walsh en daarna Depovere. Terecht want aanvallend haalde hij een tien op veertien zowel vanuit het achterveld als flegmatiek afwerkend aan het net. Knack werd nooit meer verontrust naar de 3-1. Van 13-11ging het naar 19-11 en meteen was de wedstrijd gespeeld. Norman mocht vanuit de verdedigingszone het matchpunt op 24-20 verzilveren.

Of die vijfde finale op rij, geen unicum, ook de vijfde beker op rij opleveren – wat dan wel een unicum zou zijn – weten wij in februari.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier