Knack Roeselare heeft geen geluk in loting Champions League

Redactie KW

De ploeg van coach Rousseaux treft de tegenstander die de coach absoluut niét wou treffen.

Vrijdagmiddag werd er in Luxemburg geloot voor de Final 12 in de Champions League. Knack Roeselare leverde stuntwerk door in een poule met Belgorod, Perugia en Ankara derde te worden en als beste derde door te stoten naar de Final 12.

Daarin was het lot Knack echter niet gunstig gezind, want in een heen- en terugwedstrijd is het Russische Zenit Kazan de opponent. Kazan werd eindwinnaar in een poule met verder Izmir, Friedrichshafen en Parijs. Kazan haalde een 18 op 18 en liet maar één tegenset optekenen in de zes wedstrijden. Zenit Kazan was ook de opponent die coach Rousseaux absoluut niet wou treffen. Volgens hem speelt Kazan een ander soort volleybal en dreigt zijn team altijd overpowerd te worden, gaf hij deze week mee in KW. De heenwedstrijd wordt gespeeld op 14 of 15 maart op Schiervelde.

“Absolute wereldtop op Schiervelde”

Champions League Director Guido Declercq reageert op de loting. “Bij de loting bleven er op een bepaald moment nog vier ploegen over”, zegt Guido Declercq, die de lottrekking in Luxemburg volgde voor Knack. “Modena en Kazan stonden al op het bord, Het Poolse Reszov en wijzelf moesten nog bij één van de twee gevoegd worden. Wij hadden dus 50% kans om Modena te treffen, wat voor ons en vooral voor onze supporters voor het meereizen met de ploeg bij de uitwedstrijd een pak interessanter was. Maar het lot verbond ons aan Kazan. Wij krijgen dus de absolute wereldtop op Schiervelde met de Braziliaan Leon en de Amerikaan Anderson als top- en spektakelspelers. Kazan, dat al vier keer de Champions League won, gaat trouwens voor een vijfde eindzege en zou daarmee een unicum bijeenslaan.”

De heenwedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 14 maart om 20.30 uur in Schiervelde. Er kunnen al kaarten besteld worden. De terugwedstrijd is geprogrammeerd voor woensdag 22 maart om 19 uur plaatselijke tijd in Kazan, en dat is 16 of 17 uur onze tijd.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.