Knack Roeselare en Noliko Maaseik “weigeren de dictaten van de Volleybalbond”

© Foto Bart
Redactie KW

Zondag 18 februari spelen Noliko Maaseik en Knack Roeselare de bekerfinale. Wat een hoogdag voor beide clubs zou moeten worden, heeft ondertussen een bittere nasmaak gekregen, stellen beide topclubs in een gezamenlijke persmededeling. Via de hoogst ongewone démarche klagen Maaseik en Roeselare de houding van de Volleybalbond aan, die “vanuit een ivoren toren en zonder kennis van zaken de touwtjes in handen wil houden.”

De persmededeling luidt als volgt:

“Morgen, zondag 18 februari, spelen Noliko Maaseik en Knack Roeselare de bekerfinale. Wat een hoogdag voor beide clubs zou moeten worden heeft ondertussen een bittere nasmaak gekregen.

Net als de voorbije jaren worden beide deelnemende ploegen aan de bekerfinale als ‘cash-cow’ door Topvolley Belgium gebruikt om kaarten te verkopen aan een veel te hoge prijs. Alle overleg omtrent de organisatie wordt beschouwd als inmenging.

Nu blijkt dat enkele dagen voor de bekerfinale het overleg met de Liga, de woordvoerder van de professionele clubs, wordt opgeblazen door de Belgische Volleybalbond die vanuit een ivoren toren en zonder kennis van zaken de touwtjes in handen wilt houden. Eigenlijk herhaalt de geschiedenis zich en blijkt nogmaals dat we beter hadden moeten weten. In 2005 heeft Edwin Blauwblomme, na tien jaar voorzitterschap van Knack Roeselare, om dezelfde redenen het voorzitterschap van de Liga geweigerd.

De vele financiële motieven die de Belgische Volleybalbond, en bij uitbreiding Topvolley Belgium en Volley Vlaanderen, heeft om de Liga stokken in de wielen te steken gaan we niet opsommen. Maar hier ligt wel de grond van alle discussies.

Wij, Noliko Maaseik en Knack Roeselare, als twee van de belangrijkste clubs uit België, zijn dit spelletje van Belgische Volleybalbond meer dan beu.

Daarom formuleren we volgende eisen om het voortbestaan en een verdere ontwikkeling van het professionele volleybal in België veilig te stellen:

1/ De organisatie van de Liga A wordt aan de Volley Liga toevertrouwd zonder inmenging van de Volleybalbond.

2/ Wij willen geen bekerfinale meer spelen waarbij er maar 1.500 euro prijzengeld wordt voorzien per finalist op meer dan 300.000 euro inkomsten.

3/ Wij eisen via de Volley Liga inspraak en compensatie voor de clubs die spelers vrijgeven voor de nationale ploeg. Spelers die notabene door de clubs worden doorbetaald als ze voor de nationale ploeg spelen.

Dit moet onmiddellijk van kracht worden zonder verdere palaver.

We betreuren het om via deze weg en om op dit moment onze mening te moeten ventileren, maar het vertrouwen van beide clubs in de bondsinstanties en zijn leiders is na de laatste ontwikkelingen volledig weg. Wij maken ons grote zorgen.

Namens Noliko Maaseik en Knack Roeselare

Mathi Raedschelders (Voorzitter), Francis De Nolf (Voorzitter), Dirk Specenier (Algemeen Directeur), Dieter Leenders (Algemeen Directeur), Wout Wijsmans (Sportief Manager), René Corstjens.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier