Knack Roeselare en Lindemans Aalst spelen finale League Trophy

Van Hirtum probeert voorbij Folguera, Sinnesael en Vandecaveye te geraken. © MP
Redactie KW

De finale om de League Trophy, een volleybaltornooi waaraan alle ploegen die de Euro Millions League-competitie afwerken deelnemen, wordt zondag gespeeld tussen Knack Roeselare dat instaat voor de praktische organisatie op Schiervelde en Lindemans Aalst.

Knack Roeselare, dat als organisator rechtstreeks geplaatst was voor de halve finale, won in drie sets van volleybalbuur Menen. Aalst elimineerde in een Oost-Vlaams onderonsje Gent, dat in de kwartfinale verrassend Maaseik uitschakelde, met 2-3. Die finale is ook een algemene repetitie voor de finale om de Belgische beker die door beide opponenten op zondag 10 februari in het Antwerpse Sportpaleis gespeeld wordt.

Knack – Menen: 3-0

De eerste halve finale die tussen Roeselare en Menen beslecht werd, leverde twee sets een aardige partij op. In tegenstelling met de kwartfinale die een dag eerder tegen Zoersel de halve finale opleverde, opende Menen in zijn type-opstelling zonder de geblesseerde centrumspeler De Beul die door Andriessen vervangen werd. Ver Eecke die tegen Zoersel aan de kant bleef, kwam er de tweede set in.

Bij Roeselare kreeg Verhanneman die dit seizoen al alle wedstrijden afwerkte even rust en werd er enkel eind tweede set ingebracht voor Desmet die mocht proefdraaien voor Verhanneman op de receptie/hoek.

De inleidende set ging het aardig gelijk op nadat Knack een 5-2 bonus bij elkaar had. Opposite Kindt die duidelijk aan maturiteit gewonnen heeft als vervanger van de geblesseerde Tuerlinckx en Van de Velde, zowel in de afwerking als counterend blokkend, waren de grootste puntenmakers voor Knack dat bij 11-10 Menen, waar vooral De Vries scoorde, naast zich moest dulden. Menen kon op Roeselaarse onzuiverheden en via Vandecaveye een 19-14 nog naar 19-17 herleiden, maar moest dan definitief afhaken.

Een counterend blok op Demirovic die compleet faalde in de afwerking zorgde voor de 25-19. Opvallend dat beide coaches, zowel Vanmedegael bij Knack als Peris bij Menen, ervoor opteerden om hun beide libero’s in te zetten waar zowel Robbe bij Knack als Bille bij Menen in de verdediging opdraafden en dat leverde enkele knappe rally’s op. Dejonckheere (Knack) en Stuer (Menen) namen de recepties op zich.

De eerste herneming sloeg Andriessen de Menenaars naar 0-3 en het werd 2-5 toen De Vries weer niet af te stoppen was. Knack sloot bij 12-12 aan waarna de score gelijk opliep tot 23-23. Kindt kon nog een mooie lange rally van achter de driemeterlijn beslechtten. In een netduel kon Knack die setbal verzilveren naar 25-23.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk ook gespeeld, want Kindt bleef maar scoren in de derde beurt en bij 12-3 was het duidelijk dat Menen niet meer in een remonte geloofde. Bij 20-12 kreeg een aantal wisselspelers bij Menen speelgelegenheid en bij Roeselare kreeg Kindt, die de revelatie van de jongste wedstrijden was bij Knack, in het wedstrijdslot een applausvervanging. Kindt werd vervangen door Tuerlinckx die meteen het wedstrijdpunt op het parket spijkerde: 25-18.

Caruur Gent -Lindemans Aalst: 2-3

Gent had duidelijk vertrouwen geput uit de gewonnen kwartfinale tegen Maaseik, want het dwong Aalst tot een boeiende vijfsetter. Coach Devoghel van Aalst opteerde voor de jonge Van Hoyweghen als spelverdeler waar ook middenspeler Depaepe de voorkeur kreeg op vaste waarde Colson. De eerste set verliep gelijk tot 20-21. Gustavsson maakte het verschil naar 21-23 om met datzelfde kleinste verschil 23-25 te winnen.

De tweede set kon Aalst een 11-9 naar 13-15 omzetten, want Gustavsson was outstanding, 33 punten over heel de wedstrijd, en wanneer Van Hoyweghen twee servicepunten afleverde stond het 15-21 waarna Aalst met 17-25 verdubbelde.

Wie dacht dat Gent zich meteen gewonnen zou geven, kwam bedrogen uit. De derde beurt kon Van Schie moeilijk afgestopt worden en Gent kwam 22-17 voor. Al duurde het wel nog even eer Gent de sluitingsset versierde. Een blokkende Smit en acende Gustavsson deden Aalst 23-22 aansliten, vooraleer Ogink blokkend de 25-23 aansluitingsset vastlegde.

Hetzelfde scenario volgde in de vierde beurt. Gent kwam 15-9 voor, Firlej werd er ingebracht aan de spelverdeling voor Van Hoyweghen en Colson maakte ook al zijn opwachting. Aalsterse aanvalende missers brachten Gent naar 23-19 om nipt met 25-23 de belle af te dwingen. Daarin leidde Gent tot 11-9 als Colson in het wedstrijdslot beslissend was voor de 12-15 en de finale.

Die finale wordt zondag gespeeld om 17 uur tussen Knack Roeselare en Lidemans Aalst.

(Tekst HB / Foto MP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.