Knack Roeselare doet wat het moet doen in Guibertin

Knack Roeselare speelde zuiver en zuinig en won met 0-3. © VDB

De landskampioen won zondagavond met 0-3 en verspeelde zo weinig energie met het oog op het drukke programma van de komende weken. De setstanden waren 15-25, 19-25 en 22-25.

Pieter Coolman kreeg rust bij de bezoekers. Het middencompartiment werd bevolkt door Fornés en Van de Velde. De receptie-hoeken van dienst waren Verhanneman en Claes, dus ook geen Van Hirtum of Orczyk in de ploeg. Opposite Tuerlinckx, spelverdeler D’Hulst en libero Dejonckheere maakten de basis vol.

Knack Roeselare was op zijn hoede voor de soms moeilijke verplaatsing naar Guibertin en was niet van plan de thuisploeg, die vorige dinsdag maar nipt met 2-3 verloor tegen Maaseik, in zijn spel te laten komen. Met onder meer enkele stevige opslagen van Claes en Fornés was al snel duidelijk dat de eerste set voor de landskampioen zou zijn: 15-25. In de tweede set kwam Guibertin met Urnaut aan de opslag dan toch 0-4 voor. Maar de Walen begonnen steeds meer fouten te maken en daarvan profiteerde Roeselare. Ook set twee werd bijgevolg relatief makkelijk gewonnen met 19-25.

Twee matchen per week

De derde set bleek nog de moeilijkste voor de landskampioen. Een aanvallend en serverend sterke Verhanneman leek zijn ploeg naar opnieuw eenvoudige setwinst te leiden, maar Guibertin vocht zich terug in de wedstrijd naar 22-22. Een time-out van coach Rousseaux bracht soelaas en kapitein Tuerlinckx benutte de eerste wedstrijdbal.

Klus geklaard voor Knack Roeselare dat een degelijke wedstrijd speelde en alvast niet al te veel energie verspeelde met het oog op de drukke kalender van de komende weken. Woensdag volgt in Gent de heenmatch in de kwartfinale van de Beker van België, zaterdag is er de derby tegen Menen. En zo gaat het tot Nieuwjaar door met twee matchen per week want begin december begint ook de Champions League. (LB)