Knack Roeselare denkt aan ‘medical joker’ nu ziekenboeg nagenoeg volgeboekt is

Redactie KW

Bij Roeselare zit men met de handen in het haar na de blessure die Ruben van Hirtum dinsdag opliep tijdens de opwarming van het Champions League-duel tegen Belchatow.

Van Hirtum is de derde receptie-hoekspeler die geblesseerd uitvalt dit seizoen en daardoor blijft alleen Matthijs Verhanneman over als fitte volleyballer op die positie. Eerder gaven ook Orczyk (handbreuk) en Claes (scheur boven de enkel) forfait met blessures. Dinsdag depanneerde youngster Leonis Dedeyne nog, maar bij Roeselare beseft men dat er iets moet gebeuren als het nog op de drie fronten (competitie, Beker van België en Champions League) wil meedingen naar successen.

Volgende week woensdag staat de heenwedstrijd van de halve finale van de Beker van België al geprogrammeerd tegen Asse-Lennik. En laat dat net de ploeg zijn die Knack vorig seizoen in de halve eindstrijd uit de Cup kegelde. Het bestuur van Roeselare bewandelt daarom de piste van een medical joker. Ook twee jaar geleden riep Roeselare al de noodhulp in van een medical joker, toen toverde de sportieve cel de flamboyante Pablo Guzman uit de hoed. De Zuiderse aanvaller bewees de ploeg destijds wel knappe en nuttige diensten.

“Dit keer wordt het erg moeilijk om in die fase van de competitie een deftig alternatief te vinden“, zegt Stefaan Coussée van de sportieve cel. “Spelers die nu geen club hebben, zijn allicht geen hoogvliegers en misschien moeten we ons daarom focussen op iemand op overschot in een ruimere kern die niet meer gelukkig is met zijn huidige situatie. We bekijken of er zich waardige mogelijkheden aanbieden, maar het heeft ook geen zin om paniekvoetbal te gaan spelen en zomaar de eerste de beste speler aan te trekken. Sowieso wordt het zo goed als onmogelijk om tegen volgende week al iemand naar hier te halen. Je moet een nieuwe speler trouwens ook nog voldoende tijd geven om ingespeeld te geraken, hé? Het wordt geen eenvoudige periode, maar we moeten erdoor”, besluit Stefaan Coussée.

(MPM/Foto’s MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.