Knack Roeselare blokt zich over Haasrode

De ploeg van Knack Roeselare voor 2017-2018. © Bart
Redactie KW

Een verbeten Haasrode maakte het Knack Roeselare knap lastig en haalde bij een 0-2 tussenstand de aansluitingsset.

Uiteindelijk maakte de grotere blokefficiëntie van Roeselare het verschil. Knack opende met nipte 23-25, verdubbelde iets gemakkelijker met 20-25 maar zag de thuisploeg met 25-22 de derde set winnen. De vierde beurt vermeed Knack met 19-25 puntenverlies. Maar voor de tweede competitiedag op rij zag Knack een speler door de enkel gaan. Na Konings verleden week viel de vierde beurt centrumspeler Fornes geblesseerd uit.

Bij Knack opende coach Rousseaux met Kindt als opposite voor de revaliderende Tuerlinckx en geblesseerde Konings, Coolman en Fornes bevolkten het centrum, Verhanneman en Van Hirtum waren de receptie/hoekspelers van dienst waar Trinidad het spel verdeelde. De inleidende set had Knack rap een driepuntenbonus op het bord (5-8) die uitgediept werd naar een 17-22. Haasrode dichtte evenwel naar 20-22 want Knack werkte niet zo secuur meer af. Bij 21-24 maakte Knack het zichzelf met twee netfouten op rij nog moeilijk maar besloot toch 23-25.

Plaatselijke missers en foute services

De eerste herneming verliep tot 13-14 gelijk op als Knack via plaatselijke missers, foute services en een out-aanval 15-18 voor kwam. Die bonus kon de thuisploeg niet meer dichten, want in de slotfase blokte Coolman meedogenloos en verzilverde acend de setbal naar 0-2.

Haasrode liet zich daardoor evenwel niet intimideren de derde beurt, klom mee op met Knack op het scorebord naar 13-12 maar zag Van Hirtum Knack 14-17 voor brengen. Roeselare leidde nog tot 20-21 maar kon niet besluiten omdat Haasrode aanvallend succes kende en Fornes in het blok sloeg en Kindt op de plaatselijke setbal out mokerde.

Coach Rousseaux greep in, posteerde de vierde set Orczyk voor Kindt op de opposite en blijkbaar met succes want de bezoekers kwamen 3-6 voor. Maar dan ging Fornes bij een netduel door de enkel en kon niet meer verder. Van de Velde dus in zijn plaats, Haasrode stelde nog 7-7 gelijk maar moest dan 9-13 toestaan. Dat bleek evenwel niet eens voldoende want dan ging Roeselare in receptie onderuit en 15-14. Bij 17-17 kon Knack dan toch het verschil maken via de sluitende blokvorming waarin Coolman het voorbeeld gaf en zowel Trinidad als Van de Velde graag volgden. Trinidad tipte de 18-23 op het bord en Knack liet zich niet meer verrassen.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.