Knack Roeselare B kampioen in 2de divisie C

© VDB
Redactie KW

In een rechtstreeks confrontatie met het tweede geklasseerde Zedelgem haalde Knack bellewinst en is meteen mathematisch zeker van de titel in 2de divisie C. Knack legde een sterk titelparcours af want verloor geen enkele wedstrijd en moest tot nu toe maar drie punten toestaan.

Knack wou duidelijk dat kampioenenfeest thuis inzetten en leidde de eerste set constant op het scorebord. Zedelgem vond geen antwoord op het jonge aanvalsgeweld. Even een opflakkering als Zedelgem een 17-11 naar 20-17 herleidde maar Knack rondde overtuigend 25-19 af. De eerste herneming liep de score gelijk op naar 10-10 en het duurde tot 16-17 eer Zedelgem profiteerde van een groeiende foutenlast van Knack bij 17-22 een bonus van vijf punten had die naar de 20-25 gelijkmakende set dooregtrokken werd.

Eigen fouten

Zedelgem voelde dat Knack het moeilijk kreeg en trok de vierde beurt door van 4-5 naar 5-11. Knack verslikte zich in de eigen fouten en Zedelgem verdubbelde met 18-25. Omgekeerd scenario de vierde set waarin de Knack-afwerkers die secure afwerking terugvonden en een 11-3 bonus op het bord sloegen. Zedelgem kwam wel weer in de wedstrijd maar raakte niet dichter dan 17-14 om met 25-18 de belle te moeten toestaan. En daarin kon Knack bij 5-5 weer de kloof maken om met 15-7 de titel eclatant vast te leggen.

Weinig veranderingen in ploeg

Voor Stefaan Verhoyen, de voorzitter van het Knack-jeugdbestuur was het zijn eerste titel als president. Hij gaf mee dat de ploeg volgend jaar weinig verandert. Maarten Detailleur haakt af wegens schouderproblemen, Korneel Declercq komt terug van weggeweest van Doskom Moorslede. Van Tielt komt Otto Rosseel over. Er is al langer geweten dat Bart Hungenaert de nieuwe coach wordt. Het is de bedoeling van het jeugdbestuur om met deze ploeg te groeien in nationale.

(RB/foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier