Knack pakt thuisvoordeel in finale na 3-0 tegen Maaseik

Tervaportti, Paulides en Rousseaux hadden woensdagavond weinig problemen met Maaseik. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Knack Roeselare verzekerde zich in de classico tegen Maaseik van het thuisvoordeel in de titelfinale.

Het deed dat door de Limburgers in drie sets (26-24, 25-18 en 25-22) opzij te zetten. De finale gaat tegen Lennik, dat wel een bellenederlaag leed bij Menen. De laatste wedstrijd zaterdag in deze play-offs kan daar niets meer aan veranderen.

Tervaportti zet de bakens uit

Coach Rousseaux opteerde voor Tervaportti aan de spelverdeling, Coolman en Paulides als centrumspelers, Tuerlinckx was de opposite en Rousseaux en Van Hirtum stonden op de receptie-hoek met Dejonckheere als libero. Vanuit een degelijke receptie kon Tervaportti de eerste set zijn aanvallers gevarieerd aan het werk zetten. Daarvan profiteerden zowel Rousseaux als Tuerlinckx om een hoog afwerkingspercentage te halen. Knack kon een vroege vierpuntenbonus (5-1) tot 21-17 op het bord houden. Maar Maaseik veerde weer recht en kwam via Padar en Lecat 21-21 gelijk. In een spannend setslot miste Tuerlinckx niets meer (3 op 3), maar aan de overkant riposteerden Lecat en Raymaekers ook al foutloos. Rousseaux sloeg de setbal op het bord naar 25-24. Omdat Hohne bij Maaseik out mokerde ging de eerste deelwinst naar Roeselare.

De eerste herneming bleef Knack foutloos spelen tot de 6-0 met Van Hirtum, Rousseaux en Tuerlinckx, die foutloos afwerkten en Van Hirtum die Padar blokkend counterde. Die zespuntenbonus bleef op het scorebord en werd zelfs via 17-10 tot 20-13 uitgediept. Tervaportti kon vanuit een degelijke receptie alle aanvalsmodellen uitproberen. De aanvallers werkten secuur af vanuit alle hoeken en Knack verdubbelde probleemloos.

Match tegen Lennik zaterdag vooral mentaal van belang

De derde beurt verliep dan evenwichtig tot 20-20. Maaseik liet zich op enkele onzuiverheden betrappen, receptiemissers en een netfout, en Van Hirtum blokte de totaalwinst rond.

Zaterdag volgt nog de eigenlijk overbodige maar in functie van de finale mentaal belangrijke wedstrijd op Lennik. Vanaf woensdag 22 april opent Knack in Schiervelde de titelfinale naar drie winnende wedstrijden tegen datzelfde Lennik.

(RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier