Knack opent titelplay-offs met 3-0 zege tegen Haasrode/Leuven

© VDB
© VDB
Redactie KW

Van decompressie na de bekerwinst geen sprake bij Knack Volley dat overtuigend met 3-0 won van BDO Haasrode/Leuven in setstanden 25-18, 25-16 en 25-22.

Coach Vanmedegael had in zijn basiszes weer een plaatsje voor de Griek Fragkos waardoor Desmet, de revelatie van de jongste weken, op één invalpunt na in de huppelhoek bleef. In de openingsset had Knack rap een 3-0 bij elkaar via Fragkos die scoorde van achter driemeterlijn en twee keer Coolman blokkend. Maarvia Berre Peters en een blok van Pardon op eerste Coolman en dan Tuerlinckx stond her 3-3 gelijk.

Frustratie

En de score bleef gelijk opgaan tot 7-6 als een video challenge van Knack voor een vermeende netfout van Haasrode alleen maar een minutenlang oponthoud én frustratie bij Vanmedegael op leverdevoor de uiteindelijke 7-7. Van dan af ging het over en weer tot 10-10 waarbij, merkwaardig genoeg, Haasrode alle punten scoorde. Ook die voor Knack want het beter aanvalswerk werd teniet gedaan door aanvallende missers en servicefouten. Een volgende video challenge aangevraagd door Haasrode deed een aanvankelijke 13-12 die er kwam via een blok van Tuerlinckx op Pardon naar 12-13 omslaan. Het blok van Tuerlinckx werd na video challenge uit gegeven.

Knack leek even de pedalen kwijt want na een 13-14 door Van Walle op het bord gemokerd maakte Tuerlinckx een netfout en sloeg Fragkos een aanval buiten en 13-16. Maar door een middenaanval van Coolman, gevolgd door een ace van diezelfde Coolman en aanval van Fasteland die daarna ook al blokkend counterde stond het 17-16. Bij 19-18 kwam Fragkos aan de servive en hij bleef er tot de 25-18. Met dat renderend serveerwerk bleven alle aanvallend pogingen van Haasrode in missers steken en Verhanneman kon met een plaatsbal, de door aan bezoekende foute aanval van Hofmans verkregen setbal, in eerste deelwinst 25-18 omzetten.

Knack domineert

Bij Haasrode probeerde coach Eyckmans door de inbreng van De Paepe voor De Saedeleer en Simon Peeters voor Berre Peters de bakens te verzetten. Maar Knack domineerde via een opgetrokken servicedruk en een secure afwerking langs 8-5 naar een 13-7 bonus. Dichter dan 13-11 kwamen de bezoekers niet meer. Ook de inbreng van spelverdeler Blondeel voor Cosemans kon het tij niet doen keren en Knack verdubbelde gemakkelijk.

Het setslot was tekenend voor de dominantie van Roeselare dat via een secuur afwerkende Tuerlinckx tot 23-16 kwam, dezelfde Tuerlinckx seerveerde de eerste setbal op het bord en als de volgende service van Tuerlinckx onvoldoende kon gestopt worden strafte Fasteland die manke receptie aan het net af naar 25-16.

Wedstrijd gespeeld dus want de derde beurt stond ap een 5-1 op het bord. Omdat Van Walle dan toch sterker begon te serveren kwam Haasrode wel 9-9 gelijk maar Knack liet zich niet meer verontrusten. Fragkos werkte vijf keer af wat Knack 15-10 voor bracht en dat evalueerde naar een 20-14. Het moment voor Vanmedegael voor zijn dubbele wissel met de inbreng van Depovere en Ahyi voor D’Hulst enTuerlinckx.

Bij 24-19 evenwel bleef het even duren eer Knack afrondde want de ingekomen Witvrouwen en Pardon deden de bezoekers naar 24-22 remonteren eer Fragkos de 25-22 rondsloeg.

Zondag 7 maart reist Knack naar Maaseik.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.