Knack met bellewinst weg uit Aalst

Knack Roeselare blijft ook na de verplaatsing naar Aalst ongeslagen op kop van de klassering. Het moest wel een eerste punt prijsgeven want Aalst dwong Roeselare tot de belle in een beklijvende vijfsetter. Knack opende overtuigend met 17-25, de thuisploeg hing de bordjes met 25-21 gelijk en dan volgenden drie sets die op het kleinste verschil beslecht werden. Knack verdubbelde in de derde set met 23-25 maar de thuisploeg dwong met 26-24 de belle af. Daarin rondde Knack op missers van Aalst 13-15 af.

De bezoekers openden met Holt en Verhanneman als receptie/hoek, Coolman en Van de Velde in het middencompartiment met Tuerlinckx als opposite en Walsh aan de distributie. Dejonckheere moest alles van de grond vegen. Knack nam de betere start vanuit een storende servicedruk en knappe afwerking van ondermeer Holt en Tuerlinckx maar ook Verhanneman. Een vroege bonus werd probleemloos doorgetrokken naar 17-25 deelwinst.

Tweede set

Vanaf de tweede set vuurde Staszewski raketservices af en die kreeg Knack niet meer onder controle. Holt onder meer ging onderuit in receptie en de ingekomen Van Hirtum moest voor soelaas zorgen. Hij zou de rest van de wedstrijd op het veld blijven. Aalst kon die eerste herneming zijn bonus wel naar de 25-21 gelijkmakende set doortrekken.

Derde set

De inleiding was dat nog maar van drie sets waarin beiden geen afstand konden nemen van elkaar en waar scheidsrechter Luts de hoofdrol in opeiste met een aantal heel betwistbare beslissingen en enigszins arrogante manier van fluiten. Knack-kine Vandecapelle kreeg overigens rood en uiteindelijk kon Knack via renderend serveerwerk van zowal Coolman als Van de Velde met 23-25 verdubbelen.

Vierde set

Ook de vierde beurt bleven beide opponenten aan elkaar gewaagd en was het verschil nooit groter dan twee, maximaal drie punten. Knack kon een 23-21 nog naar 23-23 herleiden, Roeselare neutraliseerde een eerste setbal die er kwam door een netfout van Coolman maar moest met 26-24 de belle toestaan.

Vijfde set

Daarin leidde Knack constant met één of maximaal twee punten. De ploegen wisselden op 5-8 van veld als de thuisploeg door een blok op Verhanneman 8-8 gelijkstelde. Knack bleef altijd één punt voor tot een foute service van Verhanneman de 13-13 op het scorebord bracht. Maar een even foute service van Strzezek gaf Knack een eerste wedstrijdbal bij 13-14. Met een foute aanval van Gorski bleef Knack met 13-15 ongeslagen.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.