https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knack lijkt klaar voor competitiestart, Menen heeft nog werk aan de winkel

Lapkov zet de aanval in. © foto MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Na een eenvoudige 3-0-zege tegen de buren van Menen (25-15, 25-21 en 25-12) lijkt Knack helemaal klaar voor de competitiestart van volgende week. Frank Depestele – die in deze voorbereiding nog niet met zijn typeploeg kon spelen – heeft nog werk voor de boeg.

Knack won vrijdagavond nog met 1-3 in Düren en Steven Vanmedegael startte tegen Menen met Mathijs Desmet in de basis. Voorts geen verrassingen al kreeg Fasteland in het middencompartiment wel de voorkeur op George Huhmann. Frank Depestele van Menen deed het met Lapkov in de basis. Hij nam de positie in van Seppe Rotty die interlandverplichtingen heeft. Dedeyne werd daarom als opposite uitgespeeld.

Het werd echter een frustrerend spelletje voor de bezoekers die van meet af aan op achtervolgen waren aangewezen. De Roeselaarse aanvallers wisten makkelijk te scoren (8-5 en 15-8) en Menen kreeg wel een ace toegekend na een videochallenge. Jawel, tijdens deze oefenmatch konden de ploegen assistentie vragen van de camera. Voor Menen was het niet meer dan een doekje tegen het bloeden want het zat helemaal niet in de wedstrijd.

Ook de start van het tweede spel beloofde niet veel beterschap. Mathijs Desmet bedankte voor het vertrouwen met een ijzersterke prestatie. Niet alleen aanvallend maar ook serverend deed hij zijn duit in het zakje. Met hem aan de opslaglijn klom zijn team naar 9-3. Een kloof die Decospan niet meer goed zou maken. Daarvoor bleef de aanvalsmotor van Desmet te lekker draaien.

Afstraffing compleet

Depovere, Huhmann en Ahyi losten in het derde spel respectievelijk D’Hulst, Coolman en Tuerlinckx af. De positiewissels hadden geen invloed op het spelbeeld: net als in de vorige set snelde Roeselare naar 9-3. Desmet gooide nadien met een winnende opslag nog wat extra zout in de Meense wonde.

Decospan bleef alle moeite hebben om de opslagen van Depovere en co. onder controle te krijgen. Het zou zich dan ook niet meer herstellen van de 16-7-achterstand. Integendeel want de afstraffing was bij 25-12 compleet.

De voorbereiding is nu voorbij. Roeselare start volgende week met het echte werk in en tegen Gent. Menen neemt het normaal op in Aalst maar in principe wordt die wedstrijd uitgesteld omdat Seppe Rotty nog niet terug is van het EK U20 dat hij met de Young Red Dragons afwerkt in Tsjechië.

(MPM/ foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten