Knack-kapitein Matthijs Verhanneman voor tweeluik tegen Aalst en Menen: “Het kan een stevige derby worden”

© VDB
Rik Bekaert
Rik Bekaert Medewerker KW

Na vier ‘inloopwedstrijden’ kijkt Roeselare tegen een seizoensbepalend reeksje van zes wedstrijden in 23 dagen aan. Of Knack Volley in zijn totaliteit klaar is voor deze rollercoaster van competitiewedstrijden, een bekerduel en twee Europese opdrachten vroegen wij aan kapitein Matthijs Verhanneman.

‘Kloeke Matthijs’ is aan zijn 14de seizoen Knack Roeselare toe. “Dat zijn er, sinds Knack in de hoogste reeks speelt, evenveel als recordhouder Walter Engelen. Dat record zal ik volgend seizoen normaliter scherper stellen, want contractueel volgt er nog minstens één seizoen Knack voor mij. Het doet mij toch wel iets. Je begint als jonge speler in de hoop een mooie sportieve loopbaan uit te bouwen en als het dan lukt, met zeven bekers en evenveel titels op mijn palmares, ben ik fier om dat clubrecord te kunnen breken volgend seizoen”, vat Matthijs Verhanneman (32) zijn Roeselaars volleybalverhaal samen.

Midweekwedstrijden

Met die pakken ervaring kon het niet anders dan dat hij de kapiteinsband overnam van zijn bloedbroeder Hendrik Tuerlinckx. Voelt hij zich daarmee in een krapper keurslijf gewrongen? “Het gevoel is toch tweeledig. Na Contreras kreeg Tuerlinckx terecht de aanvoerdersband. Hij is van nature een leidersfiguur en drukte zijn stempel op de groepsdynamiek. Ik volgde hem graag daarin. Met zowel Tuerlinckx als Fragkos vloeide in het tussenseizoen heel wat maturiteit weg. Dat heeft invloed op de groepsdynamiek. Die blijft evenwel heel positief. In Tuerlinckx had ik alvast een autoritair voorbeeld als kapitein.”

Met de competitiewedstrijd tegen Aalst begint een belangrijke periode. Een week later reist Knack voor de competitie naar Maaseik, daarna komt Menen op bezoek. Midweeks staat volgende woensdag de kwartfinale van de beker tegen Menen op het programma, een week later reist Knack naar Friedrichshafen voor de Champions League met nog een week later het bezoek van het Poolse Jastrzebski. In drie weken wordt, met daarin drie midweekwedstrijden, de druk opgevoerd.

Ik verwacht een heel gemotiveerd Aalst dat hier niets te verliezen heeft

“Na een lange voorbereidingsperiode, waarin wij heel wat oefenwedstrijden afwerkten, namen we een vlekkeloze start, plaatsten we ons voor de kwartfinale van de beker en staan we zonder puntenverlies op kop na drie wedstrijden en maar één tegenset op Achel. Verlies in de reguliere competitie kan altijd nog rechtgezet worden. Wat niet wil zeggen dat wij tegen Lindemans Aalst zondag niet willen winnen. Wij moeten te beginnen tegen Aalst een versnelling hoger schakelen. Aalst verloor wel twee keer en vooral het 0-3-verlies van het jongste weekend tegen Leuven zal er hard aangekomen zijn. Maar zij zullen niet als geslagen honden komen afgezakt. Integendeel, ik verwacht een heel gemotiveerd Aalst dat hier niets te verliezen heeft, maar alles te winnen. De ploeg is overigens met de terugkeer van de Nederlander Robin Overbeeke, karakterieel soms een moeilijke gast, maar als hij zijn dagje heeft moeilijk af te stoppen, en van Seppe Baetens toch wel versterkt. Ik verwacht sterk weerwerk”, voorspelt Verhanneman.

Bekerduel

“In de kwartfinale van de beker tegen Menen woensdag is het dan erop of eronder, want die wordt in één wedstrijd beslecht. Menen slaagt er elk jaar weer in een competitief team samen te stellen. Ook nu weer versterkten zij zich slim. Met onder anderen onze oud-ploegmaat Lou Kindt die wel nog ups en downs kent, maar er kan uitgroeien tot een sterke opposite. Simon Plaskie zette met de komst van Gent naar Menen een stap vooruit en een Seppe Rotty kan eveneens nog heel wat progressie maken. Wil ik mijn achtste beker halen – dat is toch de ambitie – dan moet Menen geklopt worden. Het kan best een stevig derby worden.” (RB)

Zondag 21 november om 15 uur: Knack Roeselare – Lindemans Aalst.

Woensdag 24 november om 20.30 uur (beker): Knack Roeselare – Decospan Menen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier