Knack haalt een 2-0 op bij Antwerpen en haalt nipte bellewinst

Roeselare haalde bij Antwerpen, dat woensdag Lennik een nederlaag aansmeerde in een vijfsetter, een 2-0 op en trok die dubbele deelwinst in de belle door naar de dagzege met setstanden 25-20, 25-20, 17-25, 21-25 en 14-16.


Daarmee is Knack ook mathematisch zeker van zijn finaleticket. En als Knack woensdag in zijn thuiswedstrijd tegen Maaseik twee punten haalt ook zeker van het thuisvoordeel in de finale naar drie winnende wedstrijden.

Knack opende in Antwerpen in zijn typeopstelling met Tervaportti aan de spelverdeling, Rousseaux en Verhanneman op de receptie-hoek, Coolman en Paulides vulden de centrumposities in en kapitein Tuerlinckx was de opposite met Dejonckheere als de libero. Van Hirtum en Claes kwamen even in de tweede beurt, Claes werd vanaf set drie op de stek van Rousseaux geposteerd.

De inleidende beurten kreunde Knack onder de servicedruk van vooral Van Rekom en Moreau die maar liefst vijf aces afleverden die eerste twee sets naast heel wat storende services. Zelf serveerde Knack te geamkkelijk. In set één kon Antwerpen een 8-4 doortrekken naar 20-16 nadat Knack met een wel goed afwerkende Tuerlinckx naar 16-14 dichtte maar in de thuisploeg zijn meerdere moest erkennen.

De eerste herneming ging het gelijk op naar 12-12, Antwerpen sloeg door naar 17-14, Knack remonteerde nog even naar 20-19 maar weer dat Antwerpse servicegeweld vormde de inleiding voor de Antwerpse verdubbeling.

Vanaf de derde beurt kon Knack waarbij coach Rousseaux Claes op de stek van zoon Tomas posteerde wél een hogere servicedruk ontwikkelen via Tuerlinckx én Claes en Van 8-8 ging het naar 11-15 en vanaf 17-20 regelrecht naar de aansluitingsset. Daarvoor tekenden aanvallend Claes en Tuerlinckx maar ook de voor Paulides ingekomen Van De Velde die foutloos acteerde met twee anvallende punten en een sluitend blok.

De vierde beurt kon Knack een 8-12 bijeenslaan maar Antwerpen gaf zich nog niet gewonnen en remonteerde naar 20-21. Tuerlinckx bleef vanaf dan de boeman voor Antwerpen want bleef foutloos afwerken waar bij Antwerpen, ook al door de weer hoge Roeselaarse servicedruk, Moreau in de fout ging in de afwerking want blokkend gecounterd werd en de belle.

Daarin verliep het dan gelijkopgaand, al kon Knack een 9-7 naar 9-10 omslaan, naar 11-11 en 14-14 eer Tuerlinkc blokkend de belangrijke winst vastlegde.

Daarmee blijft Knack Roeselare zonder nederlaag in de play-offs en kan woensdag op Schiervelde tegen Maaseik de poleposition met het belangrijke thuisvoordeel voor de finale bijeenslaan. Daarvoor volstaat de bellewinst tegen de Limburgers.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.