Knack doet in Antwerpen al meteen gouden zaak in de play-offs

Redactie KW

Knack Roeselare komt na de eerste speeldag in de play-offs door de 1-3 winst bij Antwerpen meteen met twee punten bonus op kop in het klassement. Menen won immers met 3-0 van Lennik.

Coach Rousseaux moest weer sleutelen, want spelverdeler Angel Trinidad viel op training geblesseerd uit met een overbelasting aan de enkel. Dat bracht D’Hulst aan de spelverdeling in een basiszes met Claes en Verhanneman als receptie/hoek. Coolman en Paulides waren de centrumspelers van dienst, met Tuerlinckx als opposite.

Knack startte overtuigend de partij, kwam 4-8 voor en via 16-22 besloot Knack overtuigend met 17-25 eerste deelwinst. De eerste herneming kon Knack diezelfde efficiënte servicedruk niet aanhouden en ook aanvallend werd er minder secuur afgewerkt. Antwerpen stelde via 22-20 met 25-22 gelijk.

Lang wachten op laatste matchbal

De derde beurt kon Knack een 7-8 naar 14-17 uitdiepen, om via een serverend scorende Claes en Coolman – die aanvallend niets meer miste – naar de 21-25 verdubbeling te gaan.

Wedstrijd gespeeld leek het wel begin vierde set, want Knack kwam 3-7 en 13-16 voor. Maar dan sloop er enige nonchalance in de afwerking bij Knack. Antwerpen verdedigde secuurder en zette die achterstand in een 21-20 om. Via heel wat gehakketak over een scheidsrechterlijke beslissing, die uiteindelijk in 21-21 en niét in 22-20 resulteerde, haalde Antwerpen dan toch eerst setbal bij 24-23. Knack neutraliseerde die en haalde matchbal bij 24-25. Het was echter wachten op de ingebrachte Orczyk om de tweede wedstrijdbal bij 25-26 te zien verzilveren.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.