Knack D wil eerst de titel, dan fuiven

Knack D met boven v.l.n.r.: Thibault Vinckier, Jarne Lecoutre, Seppe Catteeuw, Rien Desimpele, Bob Santy, Thijs Delafontaine, Nick Van Loke en trainer-coach Kris Supply. Onder v.l.n.r.: Matthis Creus, Mylan Verhoye, Henri Fieuw, Emiel Raveschot en Wout Peirens. Ontbreken op de foto: Jonas Vanthournoudt, Simon Lemoine en trainer-coach Erwin Everaert. (GF) © Knack D met boven v.l.n.r.: Thibault Vinckier, Jarne Lecoutre, Seppe Catteeuw, Rien Desimpele, Bob Santy, Thijs Delafontaine, N
Redactie KW

Als Knack Volley Roeselare D zaterdag volle puntenwinst haalt bij Rembert Torhout B hebben de Roeselaarse jonkies hun tweede titel op rij vast. Knack D telt vier punten bonus op het duo Marke-Webis C-Rembert B en kan dan niet meer bijgebeend worden.

Opmerkelijk, want het is nog maar het tweede competitiejaar van deze ploeg jongeren die vorig seizoen meteen als kampioen promoveerden. Nick Van Loke is er het exponent van. De spelverdeler is nog maar 16 jaar en volgt de Knack Volley Academy. Hij is net als enkele van zijn ploeggenoten student aan de VMS in Roeselare waar hij de richting economie moderne talen volgt.

“Het is niet altijd simpel om de studies in een modaal lesprogramma te combineren met 15 uur volleybal. Wij leren een strikte planning te maken én aan te houden, maar het is bij momenten wel zwaar. De samenwerking tussen de school en de Volley Academy verloopt evenwel voortreffelijk. Zo wordt er tijdens de examenperiode minder volleybaltraining voorzien. Precies in die decembermaand liep het in de competitie ook wat moeilijker met een verlieswedstrijd.”

Young Red Dragons

Daarnaast volgt Nick ook de trainingen van de nationale U18 of de Young Red Dragons. “Die zijn momenteel aan de slag in het EK in Tsjechië. Ik viel net buiten de selectie en volg uiteraard de prestaties van de ploeg die strijdt voor de tweede plaats in de poule van titelfavoriet Italië waarvan wij verloren. Dat ik er niet bij ben, vind ik niet erg, want ik zou er toch weinig speelgelegenheid krijgen. En dan miste ik ook de bekerfinale én deze titelmatch. Die provinciale beker winnen met Knack D was intens en als wij er zaterdag nog de titel kunnen aan toevoegen kan ons volleybalgeluk niet op.”

De groep leeft er volgens Nick met zelfvertrouwen naar toe. “Wij klopten Rembert B ook in de halve finale van de beker. Of er spelers van Knack B weer mee aantreden? Dat weet ik nog niet. Ik denk niet dat zij de wedstrijd zullen aanvatten. Zelfs als wij die wedstrijd verliezen tellen wij nog altijd een bonus van één punt en kunnen wij de laatste speeldag thuis tegen Hermes Oostende afronden met de titel. Wij kunnen er dan meteen feestend invliegen op de Knack B-fuif die zaterdag in Schiervelde geprogrammeerd staat. Dat zou de max zijn.”

Nick Van Loke zal volgend seizoen overigens niet in de hoogste provinciale reeks aan het werk te zien zijn. Want nu al staat vast dat hij doorschuift naar Knack B in divisie.

(RBD)

Zaterdag 14 april om 18 uur: Rembert B – Knack Roeselare D