Keurig spelend Hermes verliest met 3-0 in Oudegem

© (Foto VDB)

In Oudegem leed Hermes een 3-0-nederlaag met telkens nipte setstanden: 25-22, 25-21, 26-24. De groen-gelen moeten vrede nemen met een zevende plaats.

Hermes speelde een behoorlijke wedstrijd maar botste op een beresterke opposite Dapic bij Oudegem. Op Dapic kon Hermes heel moeilijk verdedigen. Door twee vroege opslagmissers moest de kustploeg voortdurend achtervolgen in de initiële set. Bij de eerste technische time-out lag de set al in zijn definitieve plooi. Hermes pakte set twee beter aan en bouwde vlot een driepuntenkloofje uit. Bij 15-18 sputterde de Hermes-motor echter. In de derde deelbeurt leken de Oostendse inspanningen wel iets op te leveren. De receptie viel mee en ook het blokwerk was behoorlijk, vooral op Vandendriessche. De voorsprong groeide tot zeven eenheden bij 15-22. Oudegem zwierde echter veel hoge ballen naar de hoek en dat zorgde vaak voor een punt. Toch kon Hermes die set niet keurig afronden en werd het een storende 3-0-nederlaag op bezoek bij vice-leider Oudegem.

Hermes Oostende, dat op de zevende plaats de reguliere competitie beëindigde en Lendelede, dat als elfde finishte, behoren tot dezelfde playoff-groep. Antwerpen en Charleroi zijn hun tegenstanders. Lendelede opent met een duel tegen Antwerpen. Hermes Oostende reist eerst naar Charleroi.