https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kerdavo Avelgem promoveert na ongeslagen seizoen: “Toch een béétje kampioen”

Kerdavo Avelgem, hier op een archiefbeeld, promoveert naar het nieuwe Promo 1. © JS
Redactie KW

De kogel is door de kerk. Volleybalclub Kerdavo Avelgem speelt volgend seizoen in Promo 1, een kersverse reeks die het eerste provinciale zal vervangen. Kerdavo verloor geen enkele match dit seizoen.

Op maandag 16 maart communiceerde Belgische volleybond, Volley Vlaanderen en de Fédération Volley Wallonie-Bruxelles al dat alle Belgische competities voor de rest van het seizoen zouden worden stopgezet wegens de coronacrisis. Twee weken later liet Volley Vlaanderen weten dat er voor het seizoen 2019-2020 geen officiële kampioenstitels zouden worden uitgereikt, maar men wel een eindrangschikking zou opstellen. Op 4 april maakte de bond bekend dat promoties en degradaties zullen plaatsvinden aan de hand van het eindklassement.

Droom voorzitter komt uit

Voor Kerdavo Avelgem luidt die beslissing alvast een kampioenenfeestje in. De ploeg van coach Bart Dewilde stond, voor de competitie werd stilgelegd, afgetekend op de eerste plaats in tweede provinciale. Kerdavo verloor geen enkele match en promoveert meer dan verdiend naar de nieuwe reeks Promo 1. De droom van voorzitter Willem Dewilde, die eind vorig jaar zijn twintigjarig jubileum als voorzitter bij de club vierde, komt zo alsnog uit. “Het is zoals verhoopt”, juicht een gelukkige Willem Dewilde aan de telefoon. “Dat we geen officiële titel hebben is jammer, maar gelukkig is er die promotie. Die hebben we niet gestolen, want we wonnen dit seizoen élke wedstrijd. We eindigen met een straat voorsprong op de nummer twee. Kerdavo mag zich dus wel een beetje de ‘kampioen’ noemen. Het kampioenschapsfeestje? Dat is nu wel uitgesteld, maar komt er sowieso nog.”

Grote stap

Volgend seizoen treedt de hoofdmacht van Kerdavo dus in Promo 1 aan, het vernieuwde eerste provinciale. De 12 teams uit Promo 1 zijn een mengeling van de sterkste ploegen uit het eerste provincale van vorig jaar en de mindere clubs uit tweede divisie. “Voor ons lijkt de promotie dus een grote stap, maar we hebben veel speelsters met ervaring in de hogere reeksen“, vertelt Willem.

“Het wordt wel nog even afwachten met welke bezetting we de nieuwe competitie zullen aanvangen. Enkele basisspeelsters verwachten deze zomer namelijk een kindje, wat uiteraard fantastisch nieuws is! Maar dat zorgt er natuurlijk ook voor dat ze fysiek misschien een beetje achter zullen staan bij de start van het seizoen. We zijn realistisch en weten dat we niet meteen aan de top van Promo 1 mee zullen draaien. Hoe dan ook is een rustig jaar het doel.”

Kerdavo-jeugd imponeert

Ook de jeugd van de Avelgemse volleybalclub zette enkele schitterende resultaten neer. Op het moment van de bevriezing van de competities stonden er drie ploegen helemaal bovenaan de rangschikking. De U15, de 2.B en de 2.0. van Kerdavo zijn zo toch nog een beetje kampioen. (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.