Kerdavo alleen aan kop in Tweede provinciale A

Trainer Bart Dewilde. © (Foto VDB)

In de Tweede Provinciale A bij de volleybalvrouwen loopt alles dit seizoen voorlopig gesmeerd voor Kerdavo Avelgem.

De ploeg van Trainer Bart Dewilde prijkt na vier speeldagen op de eerste plaats met het maximum van de punten.

Ook promovendus Waregem kon Kerdavo zaterdag niets in de weg leggen. Waregem kan zich dit seizoen redelijk staande houden in tweede provinciale, al bevindt het zich wel in de onderste regionen van het klassement. In Kerdavo, waar de ploeg dit jaar stevig is versterkt met de terugkeer van enkele oud-speelsters, ging men dan ook van een logische zege uit.

En dat werd het ook. In de eerste set werd meteen duidelijk hoe de machtsverhoudingen lagen tussen beide teams. Waregem ging volledig onderuit aan de sterke opslagdruk van de dames van Kerdavo, waardoor set 1 al na 18 minuten binnen was voor de thuisploeg: 25-8. In de tweede set ging Kerdavo gewoon door op zijn elan, al boden de bezoekers deze keer wel iets meer weerstand. Gebruikmakend van de service, het sterkste wapen van de thuisploeg, stoomde Kerdavo door naar 25-14.

Kerdavo haalt buit binnen na moeilijke derde set

Set drie leek een formaliteit te worden, maar zoals gewoonlijk sloop er wat nonchalance in de ploeg van coach Dewilde. De thuisploeg acteerde ongeconcentreerd en liet Waregem opnieuw in de wedstrijd komen. Een opeenstapeling van fouten bij Kerdavo gaf Waregem de kans om lange tijd gelijke tred te houden bij de thuisploeg (15-15). Pas met het spreekwoordelijke mes op de keel schoten de Avelgemse dames opnieuw wakker. De puntjes werden net op tijd op de i gezet, waardoor de thuisploeg met een 25-20-score de derde set én de match naar zich toe trok. Geen sprankelende overwinning dus voor Avelgem, wél eentje op ervaring en techniek. Hoe dan ook staan de Avelgemse dames ook na vier speeldagen nog alleen op kop met twaalf punten. Eerste achtervolger is Beaphar Poperinge A, dat 1 punt minder telt dan Kerdavo.