Katjes Ieper is uit op eerherstel na recente 0 op 9: “Probeer achter elke bal aan te gaan”

Fara Devarrewaere. (foto EF)
Redactie KW

Na drie opeenvolgende nederlagen is Katjes Ieper erop gebrand om zaterdag in Deerlijk de drie punten mee naar huis te nemen. De 17-jarige Fara Devarrewaere bewijst wekelijks dat ze zich vlot aangepast heeft aan het niveau van Promo 3.

“Ik moet toegeven dat het allemaal wat sneller gaat dan bij de U17”, opent de jonge opposite van Katjes Ieper. “Ook zijn de tegenstanders verdedigend veel sterker, er worden veel meer aanvallen afgeblokt dan bij de jeugd. Ondertussen ben ik door de trainingen en de wedstrijden en ook de tips van de meer ervaren ploegmaats al volledig aangepast aan het niveauverschil. Als opposite amuseer ik me heel goed. Ik probeer achter elke bal aan te gaan. (lacht) Aanvallend is het voor mij iets lastiger. Ik heb mijn lengte niet mee en dan is het aan het niet zo evident tegen de grotere tegenstandsters. Hoe ik mijn toekomst in het volleybal zie? Ik ben er nog niet uit waar en wat ik precies zal verder studeren. Afhankelijk daarvan zal ik kijken in hoever de combinatie met het volleybal mogelijk blijft. Maar ik hoop het alvast!”

Vrijuit spelen

Katjes Ieper komt zaterdag met het mes tussen de tanden aan de opslag in de uitmatch bij VBC Deerlijk. “We willen na de nul op negen absoluut weer aanknopen met de overwinning”, klinkt Fran strijdvaardig. “Vorige week tegen Izegem, toch de derde in de stand, moesten we minstens een punt gepakt hebben. Op training hebben we deze week hard gewerkt aan onze receptie en je voelt dat we daarin stappen zetten. Wel moeten we nog meer vrijuit durven spelen. Op training zie je dat we goed kunnen afwerken, we moeten dat ook durven tonen in de wedstrijden. We moeten niet te voorzichtig willen zijn”, besluit Fara. (TVI)

Zaterdag 4 december om 20 uur: VBC Deerlijk – Katjes Ieper.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.