Kalender Volleybal Liga A wordt verder afgewerkt

© iStock
Redactie KW

Na overleg met het ministerie van Sport is er beslist dat de professionele volleybalclubs, de Liga A bij de heren, een uitzondering kunnen bekomen op het verbod van indoor sporten mits er voldaan wordt aan extra voorwaarden zoals het strikt naleven van protocollen. Er werd beslist dat de kalender in de Euromillions Volley League verder afgewerkt wordt zoals gepland vanaf het volgend weekend. De wedstrijden voorzien voor dit weekend worden uitgesteld.

Het duurde enige tijd eer de snaren tussen Volley Belgium en de herenliga gelijkgestemd waren. Deze morgen werd uiteindelijk beslist om de kalender af te werken zoals voorzien. Met uitzondering van de wedstrijden voor dit weekend omdat het organisatorisch moeilijk was alles nog tijdig klaar te hebben.

De classico Knack Volley – Greenyard Maaseik van zaterdag krijgt dus een andere datum die nog moet vastgelegd worden. Al lijkt het opportuun om die speeldag integraal te verplaatsen naar het weekend van 31 oktober en 1 november. Daar stonden wedstrijden geprogrammeerd voor de Belgische beker, met onder meer ook ploegen van Nationale 1. Aangezien die tot 8 november niet mogen spelen, lijkt het aangewezen die speeldag in te nemen voor het nu uitgestelde weekend. De eerste speeldag die voorzien was voor het laatste weekend van september werd al uitgesteld en wordt midweeks de eerste week van november afgewerkt.

Wat de damesliga betreft, is er nog geen uitsluitsel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier