Jumpers Middelkerke investeert in jeugdwerking

Jurgen Faillie: "De jeugd is de toekomst van Jumpers Middelkerke." © PDC
Redactie KW

Voorzitter Jurgen Faillie (52) van Jumpers Middelkerke is best tevreden over de prestaties zijn fanionteams: “We hebben al 100 actieve leden.”

De A-ploeg heeft na de promotie naar tweede provinciale stilaan het juiste ritme te pakken en Jumpers B doet het helemaal niet onaardig in de laagste provinciale reeks. Toch blijft de uitbouw van een solide jeugdwerking de absolute prioriteit van de Middelkerkenaar. “Vier jaar geleden was Jumpers Middelkerke een club zonder jeugdspelers en ik wou daar absoluut verandering in brengen”, opent Jurgen Faillie het gesprek. “Onze jongste dochter Xafia was toen de enige jeugdspeelster en deze vaststelling was voor mij het signaal om binnen Jumpers de jeugdwerking op gang te trekken. Aanvankelijk geloofden weinig mensen in het project, maar ondertussen telt onze vereniging ruim 100 actieve leden. Vier jaar geleden waren we amper met 15. Ik ben bijzonder fier dat we vorige zaterdag met onze U11-ploeg een eerste competitiewedstrijd speelden en wonnen. Het mooiste bewijs dat onze inspanningen van de voorbije jaren hun vruchten afwerpen.”

Scholenbezoek

Samen met heel wat andere medewerkers organiseert de dynamische voorzitter verschillende activiteiten om kinderen warm te maken voor zijn favoriete sport. “In het voorjaar bezoeken we opnieuw alle basisscholen van Middelkerke en Nieuwpoort. Dankzij de inzet van onze trainers kunnen de kinderen in elke school tijdens een gymles kennismaken met volleybal. We merken dat hierdoor verschillende jongens en meisjes de weg vinden naar onze club. We nemen ook deel aan de ‘vriendjesdagen’ van Volley Vlaanderen. Hierdoor kunnen we de clubwerking in de kijker zetten en kunnen vriendjes van kinderen die al aangesloten zijn, ook een echte training meemaken. We doen er werkelijk alles aan om de drempel voor nieuwe leden zo laag mogelijk te houden. Ook een goed contact met de ouders is heel belangrijk. Mijn echtgenote en ikzelf zijn voor alle ouders het aanspreekpunt en we organiseren regelmatig activiteiten waarop ze welkom zijn”, aldus Jurgen Faillie.

Op lange termijn

De voorzitter van Jumpers Middelkerke heeft duidelijk een langetermijnplan in het achterhoofd. “Ik denk dat we over twee jaar wellicht de eerste resultaten zullen merken van onze jeugdwerking. Onze U15/U17-groep traint drie keer per week en speelt volgens hetzelfde spelsysteem als onze seniorenploegen. Zo kunnen we in de komende jaren regelmatig één van onze betere jeugdspeelsters inschakelen in de B-ploeg. Deze vlotte overgang van de jeugdreeksen naar het provinciale niveau is heel belangrijk.”

Jurgen Faillie is blij dat hij op een gemotiveerde groep trainers kan rekenen om de jeugdwerking terug op te bouwen. “Het is niet gemakkelijk om goede coaches met het geschikte profiel te vinden. Onmiddellijk resultaat is ondergeschikt, want we hebben een duidelijke langetermijnvisie voor ogen en daar wijken we niet van af. De coaches die momenteel onze jeugdspelers begeleiden, werken en denken op lange termijn. De jeugd is de toekomst van Jumpers Middelkerke en daar zijn ook zij rotsvast van overtuigd.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier