Jumpers Middelkerke B klaar voor geladen wedstrijd op Hermes Oostende: “Ideale wedstrijd om ons te herpakken”

Iene Aspeslagh. (foto PDC)
Redactie KW

De meisjes van Jumpers Middelkerke B verloren vorig weekend met duidelijke cijfers de confrontatie tegen leider VT Brugge E. Na een sterke start met drie overwinningen op een rij slagen de pupillen van coach Bart Van den Eynde er niet meer in om een set te winnen, laat staan een wedstrijd winnend af te sluiten. Vrijdag trekken de meisjes naar Hermes Oostende. Kapitein Iene Aspeslagh moet noodgedwongen vanop de bank toekijken.

Kapitein Iene Aspeslagh (18), die door een zware knieblessure de rest van het seizoen vanaf de zijlijn moet toekijken, blijft echter positief. “We verliezen zeker de moed niet. In verschillende wedstrijden hebben we heel vaak met het kleinste verschil een set verloren. De resultaten zijn niet goed, maar we spelen niet slecht en dat is best wel geruststellend. Vorig weekend waren we een maatje te klein voor de leider, maar dat wisten we vooraf. Deze match is geen referentie, want VT Brugge E is eigenlijk te sterk voor onze reeks.”

“Nieuwe speelsters inpassen, vergt tijd”, gaat Aspeslagh verder. “De club heeft een duidelijke toekomstvisie en wil beloftevolle jeugdspeelsters de kans bieden om regelmatig te proeven van volleybal op provinciaal niveau.”

Investeren in jeugd

“Daardoor staan vaak meisjes van nauwelijks 15 jaar op het veld. Ik vind dat persoonlijk geen slechte zaak. Jumpers is een club die heel bewust investeert in de jeugd. Resultaten zijn ondergeschikt aan de progressie van de meisjes. Ook de ploegsfeer is belangrijk, want een goede samenhang zorgt ervoor dat de speelsters niet op elkaar beginnen zeuren wanneer er verloren wordt.”

Vrijdagavond staat voor Jumpers B een heel speciale wedstrijd op het programma. “Spelen tegen Hermes Oostende is altijd bijzonder. Heel wat meisjes kennen elkaar vanop school en voor hen is dat de match van het jaar. Ik veronderstel dat ze elkaar ook een beetje jennen en opjutten en dat maakt het net leuk. Het is ook altijd een wedstrijd met een zekere geladenheid. Ik kan niet ontkennen dat er een gezonde rivaliteit heerst tussen Hermes en Jumpers. Beide ploegen doen er alles aan om te winnen en dat merk je na de wedstrijd aan de uitbundige vreugde bij de winnaar.”

Plezier beleven

“Misschien is het een ideale wedstrijd om ons te herpakken. Ik ben er zeker van dat alle speelsters van Jumpers erop gebrand zijn om te tonen dat ook zij goed kunnen volleyballen. Zelf zal ik vanop de bank mijn medespeelsters helpen en coachen. Ik probeer onze trainer elke wedstrijd bij te staan waar het kan. Vrijdag is winnen misschien iets belangrijker dan in andere wedstrijden, maar ook dan is plezier beleven het allerbelangrijkste”, besluit Iene Aspeslagh. (PDC)

Vrijdag 3 december om 21 uur: Hermes Oostende C – Jumpers Middelkerke B

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.