Jumpers Middelkerke A doet volop mee voor plaats in top drie: “We zijn klaar om vlot mee te draaien in Promo 2”

Jurgen Faillie. © PDC
Redactie KW

In Promo 3B blijven de dames van Jumpers Middelkerke A het uitstekend doen. Met amper twee nederlagen in achttien wedstrijden en een tweede plaats, die uitzicht biedt op promotie, presteren de kustdames beter dan initieel werd verwacht. Dat beseft coach en voorzitter Jurgen Faillie (55) maar al te goed.

“Het loopt inderdaad heel vlot, waardoor we onze ambities wat bijstelden”, opent Jurgen Faillie. “Voor aanvang van het seizoen waren we tevreden met een plaats in de top vijf, maar nu mikken we op een stek bij de beste drie van de reeks.”

Concentratie

“Vorig weekend hebben we een belangrijke stap in de goede richting gezet door Wivo Wingene B te verslaan. Er wachten ons echter nog enkele cruciale partijen tegen ploegen die we zeker niet mogen onderschatten. Concentratie wordt het sleutelwoord, want we hebben al te vaak een wedstrijd uit handen gegeven, waardoor we belangrijke punten te grabbel gooiden.”

Jurgen Faillie is tevreden dat hij vorig seizoen opteerde voor wat hij ‘de verandering’ noemt. “We plukken nu de vruchten van de doorstroming van jonge speelsters naar een hoger niveau. Dat blijft onze visie voor alle teams van Jumpers.”

Ideale stap

“Ook dit seizoen mogen regelmatig meisjes van de B-ploeg meespelen bij de reserven van het A-team. Dit is voor die speelsters de ideale manier om de overstap naar een hogere reeks vlotter te verteren. Promotie was dit seizoen nog niet echt ingecalculeerd, maar we zullen de kans zeker niet laten liggen”, gaat de coach van Jumpers A verder.

“Ik denk dat we klaar zijn om in Promo 2 vlot mee te draaien. Die reeks bestaat sinds dit seizoen uit een grote groep ploegen die vorig jaar promoveerden en die we zeker aankunnen. Voor de speelsters zou het een ideale stap zijn in hun verdere ontwikkeling.” (PDC)

Zaterdag 18 maart om 20.30 uur: Izegems Volley Team A – Jumpers Middelkerke A

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.