Josse Devarrewaere (Knack Roeselare B): “Weer met titelmentaliteit aantreden”

Josse Devarrewaere. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Knack Volley B, dat na de reeksindeling en het geflopte coronaseizoen nu echt debuteert in tweede nationale, haalt momenteel wisselende resultaten.

In wedstrijd van zaterdag tegen Oudenaarde wil libero Josse Devarrewaere weer het Knack zien dat al enkele seizoenen op rij kampioen wil spelen. “Dat coronaseizoen werd voor mij op sportief vlak een opportuniteit”, opent de laatstejaarsstudent in beweging en recreatie. “Ik werd als libero doorgeschoven naar de Liga A-ploeg, kon een seizoen op professioneel niveau trainen en ervaarde een volledig nieuwe volleybalbeleving. Niet alleen omtrent de volleybaltechnische en tactische aspecten, maar ook inzake de voeding en zorg voor het fysieke aspect binnen de professionele sportbeleving.”

“Ondertussen is het seizoen van Knack B opgestart en werk ik daar de competitie af. Ik blijf evenwel, als mijn lessenrooster het toelaat, de trainingen van de professionelen mee afwerken.”

Na enkele promoties op rij staat Knack momenteel na vier wedstrijden midden het pak. “Dat is inzake puntenaantal zoals verwacht. Wel opvallend dat wij op Kruikenburg gingen winnen, wat we niet verwachtten, maar thuis zowel tegen Blaasveld als Zedelgem 1-3 verloren. Wij herpakten ons dan wel zaterdag tegen Ruiselede met 3-1 winst.”

De libero ziet in een veranderde wedstrijdmotivatie de mindere start van deze campagne. “De jongste seizoenen speelden wij altijd voor de titel en moesten er van meet af aan staan. Nu is onze ambitie gematigder verwoord in een rustig seizoen en een plaats halfweg. Maar die instelling resulteerde in te weinig scherpte. Wij moeten ons weer die titelmentaliteit eigen maken. Zaterdag komt Oudenaarde op bezoek. In het vorige seizoen verloren wij in Oudenaarde met een 25-6-vernedering de tweede set. Dat zijn wij niet vergeten en willen we zaterdag even rechtzetten.” (RBD)

Zaterdag 16 oktober om 20 uur Knack Volley B – Oudenaarde.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.