Joost Kerckhof start derde volleyballeven op

Een stevige handdruk van VDK Gent-voorzitter Stijn Morand (links) en Joost Kerckhof. © foto RBD
Redactie KW

De Lendeleedse teammanager Joost Kerckhof start straks een derde hoofdstuk op in zijn volleyballoopbaaan. Hij stapt over naar VDK Gent om er diezelfde functie te vertolken. Ook een aantal speelsters raakt stilaan elders onder dak.

Joost Kerckhof begon zijn volleybalcarrière als duivel-doet-al achtendertig jaar geleden bij Gaverhal Deerlijk. Negentwintig jaar lang gaf hij er het beste van zichzelf waarna hij negen jaar geleden overstapte naar het huidige Black and White Company Lendelede.

Hij werd er teammanager van de eerse damesploeg die onder zijn leiding doorstootte naar Liga A en er stilaan een vaste waarde werd. Nog voor het bestuur besliste af te zien van het volleybal op het nationaal niveau had hij zelf al aangegeven om na dit seizoen het volleybal voor bekeken te houden.

Neus voor opportuniteiten

Een dronkemanseed blijkt nu want na enig aarzelen en duidelijke afspraken van zijn kant over de invulling van zijn opdracht bindt hij zijn volleyballot aan damesclub VDK Gent. Hij wordt er teammanager van de Liga A ploeg. Zijn vele contacten in het volleybalmilieu en neus voor opportuniteiten bij het aantrekken van speelsters zullen daar niet vreemd aan zijn.

Ondertussen hebben ook al heel wat Lendeleedse speelsters hun lot aan een nieuwe ploeg verbonden.

Spelverdeelster Jana De Leeuw trekt vooor een derde speelstersperiode naar Hermes Oostende, tweede spelverdeelster de talentvolle Kaatje Masschaele verkast met receptie/hoek Coline Coessens naar Michelbeke in Liga A. Hoofdaanvalster Julie Smeets trekt met manager Joost Kerckhof naar Gent net als de andere opposite Liza Vandewiele die bij de Liga B-ploeg zal uitkomen. Pauline Neyt komt volgend seizoen in 1ste divisie uit bij Avanti Aalter.

(RBD/ foto RBD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier