Joni Vandewalle (Hermes Oostende) bekampt woensdag haar ex-club Michelbeke

Joni Vandewalle.© Bart
Joni Vandewalle.© Bart
Redactie KW

Met Nathalie Dewulf, Celine Jacquemyn, Joni Vandewalle en Milica Misojcic heeft Hermes Oostende vier speelsters in huis met een Michelbeke-verleden. Woensdag ontvangen de groengelen op de voorlaatste speeldag Saturnus Michelbeke.

Joni Vandewalle (25, 1m75) toetste haar eerste ballen op haar dertiende bij Kerdavo Avelgem. Twee seizoenen later trainde ze al met de eerste ploeg in divisie mee. “Heel lang was ik receptie-hoekspeelster, ook bij de eerste ploeg met wie ik promoveerde van tweede naar eerste provinciale. Mijn jeugdtrainer van Avelgem, Bart Dewilde, zag altijd al een goede setter in mij omdat ik een goede toets in mijn handen had. Hij nam mij op mijn negentiende als setter naar Lessines-Flobecq (Vloesberg-Lessen) mee. Dat eerste jaar in eerste divisie was heel moeilijk. Het tweede seizoen dwongen we wel de promotie naar liga B af.”

Op vraag van liga A-club Michelbeke zette ze na drie jaar Henegouwen de stap naar de hoogste reeks. “Alhoewel dat aanbod me eerst verraste, zei ik: nu of nooit. Dat seizoen bij Michelbeke is me goed bevallen. Na het grote verschil tussen eerste divisie en liga B volgde er opnieuw een aanpassing met onder meer sneller spel”, vertelt Vandewalle, die vorige zomer aangenaam verbaasd was toen Hermes Oostende haar contacteerde.

Samen met Mili Misojcic en Celine Jacquemyn volgde ze het spoor van Nathalie Dewulf. “Natuurlijk is het leuk om opnieuw in West-Vlaanderen te spelen. Het Europees ticket trok me ook over de streep om naar Oostende te komen. Door corona is dat echter in het water gevallen. Het was een verstandige keuze van Hermes dat dit Europees verhaal niet doorging, ook al vinden wij dat als speelsters superjammer. Hermes staat heel realistisch in de wereld en gaat ook heel professioneel met corona om”, zegt Joni Vandewalle, die in duobaan ook de vierdeprovincialer van Avelgem traint.

Joni Vandewalle, die aan de UGent het masterdiploma lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen behaalde, geeft les in het atheneum van Avelgem. “Vanaf september werk ik in bijberoep als inspanningsfysioloog in mijn eigen zaak, het sportmedisch centrum Inform in Avelgem. Daar zal ik inspanningstesten afnemen en personal training geven voor mensen op alle niveaus.”

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier