Joel Banks wil mooi afscheid als coach van Red Dragons U20 op EK-kwalificatietoernooi

Vanaf vrijdag spelen de U20-jongens hun EK-kwalificatietoernooi in Nova Gorica in Slovenië.

De selectie van spelers bestaat uit een combinatie van Liga A- en Liga B-spelers. “Laat ons duidelijk zijn,” zegt hoofdcoach Joel Banks. “Wij willen ons graag rechtstreeks plaatsen voor het EK in Bulgarije in september.”

Om dat te verwezenlijken moeten de junior Red Dragons hun poule in Nova Gorica winnen. “Dat is geen makkelijke opdracht,” vertelt Banks, “maar we hebben de afgelopen tien dagen kunnen opbouwen om dit team op een hoger niveau te krijgen. De U20-ploeg bestaat uit veel spelers die bij verschillende clubs spelen en dus niet veel samen trainen. Dat betekent dat je op tien dagen tijd een hecht en georganiseerd geheel op de rails moet krijgen. En we hebben de afgelopen week goeie stappen gezet.”

Om de juniores klaar te stomen, speelden ze oefeninterlands tegen Nederland en Duitsland, twee teams die in eigen land wél in competitie spelen. “Dat merk je natuurlijk in de eerste oefenwedstrijden tegen Nederland (coach Claudio Gewehr). Die jongens spelen geroutineerd terwijl wij nog aan het zoeken waren. Ondertussen is er meer structuur en speelden we op een hoog niveau mee tegen een Europees topland als Duitsland.” België verloor van Nederland en van Duitsland met 1-3 maar speelde tegen beide landen nog trainingswedstrijden waarin er met alternatieve puntentelling gewerkt werd.

West-Vlamingen in de selectie zijn Matthieu Vanneste (Loppem) en Tim Verstraete (Kuurne), die allebei actief zijn in de Volleybalschool in Vilvoorde bij het team in Liga B. Thomas Konings is geen West-Vlaming, maar maakt wel deel uit van de eerste ploeg bij Knack Roeselare.

Het programma:

– vrijdag 1 april: 15u: België – Finland

– zaterdag 2 april: 18u: België – Slovenië

– zondag 3 april: 15u: België – Oekraïne

(AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.