Jellert Depoorter wil opmars starten met VT Diksmuide: “Belangrijkste weken komen er nu aan voor ons”

Jellert Depoorter is gelukkig bij de ploeg waar het voor hem allemaal begon. (foto TVI)
Redactie KW

De heren van VT Diksmuide staan voor een belangrijke thuismatch tegen VKt Torhout. Na de bemoedigende prestaties van de voorbije weken is het voor Jellert Depoorter en ploegmaats tijd om punten te pakken en op te schuiven in de stand.

VT Diksmuide staat momenteel op een tiende plaats in het klassement en telt een puntje meer dan VKt Torhout, de tegenstander van komende zondag. Het moment lijkt aangebroken om enkele plaatsen op te schuiven in de stand. “De voorbije weken speelden we zowel tegen Volley Bredene, toch de tweede in de stand, en tegen VT Marke-Webis een meer dan behoorlijke match”, geeft spelverdeler Jellert Depoorter tekst en uitleg. “Bijzonder jammer dat we geen punten konden sprokkelen. Vorige week tegen Marke-Webis lieten we zelfs een setbal onbenut, er zat dus zeker minstens een punt in. Als we zondag de lijn van ons spelniveau kunnen doortrekken tegen Torhout moeten we de drie punten kunnen thuishouden. Het wordt voor ons belangrijk om onze foutenlast te beperken en om op het scherpst van de snee aan de wedstrijd te beginnen. Dat zou wel eens kunnen beslissen over winst of verlies.”

Scherper en sterker

“Voor het seizoen was er niet echt een concrete doelstelling, al hadden we wel gehoopt om al wat meer punten op onze teller te hebben dan nu het geval is”, gaat Jellert Depoorter verder. “Wel willen we ons momenteel nog niet te veel focussen op de stand. We zijn nog niet halfweg en als we de komende twee wedstrijden zouden winnen ziet de situatie er al weer helemaal anders uit. We troffen in het seizoensbegin bovendien veel ploegen die aan de top van het klassement meedraaien. De belangrijkste weken komen er voor ons nu aan.”

De 27-jarige Jelle Depoorter is, na zijn periode bij Knack Roeselare, al een vijftal jaar terug bij de ploeg waar het voor hem allemaal begon. “Met Roeselare promoveerden we vanuit provinciale naar divisie, een mooie periode, maar de concurrentiestrijd was daar wel groot. Ik wou ook dichter bij huis komen spelen en zo was de keuze vlug gemaakt. Ik ben hier nu ook coach van de U17, en dus zeker niet van plan om nog eens de stap hogerop te willen zetten.” (TVI)

Zondag 28 november om 17 uur: VT Diksmuide – VKt Torhout.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.