Jelle Decoene ruilt Optima Lendelede (Liga B) voor eerstenationaler Pervol Ruiselede

Jelle Decoene wordt hier bediend door een andere West-Vlaming Sander Depovere (nu Antwerpen) in een wedstrijd met de nationale beloften. © VDB
Wouter Vander Stricht

Na drie seizoenen verlaat Jelle Decoene VT Optima Lendelede. Hij gaat bij Pervol Ruiselede in eerste nationale spelen en treft daar Kristof Vroman aan als debuterende coach bij een herenploeg. Vroman – een boegbeeld van het Lendeeldse volleybal – had dit jaar VKt Torhout B onder zijn hoede, waarmee hij de beker won van… Optima Lendelede.

Jelle Decoene – die dit seizoen al minder aan de bak kwam – verlaat dus Steuren Ambacht na drie seizoenen. In 2014 kwam hij over de beloften, hij maakte ook nog deel uit van de nationale jeugdselecties. Hij kiest dus voor meer speelgelegenheid op een iets lager niveau. Door het verlies van Lendelede op VC Zoersel is de titel nu haast onbereikbaar, omdat leider Achel dit weekend twee zeges boekte en nu vijf punten voorsprong telt met nog er nog zes te verdienen.

Lendeleedse kern krijgt vorm

Aan inkomende zijde bij Optima Lendelede – dat nu uitgaat van een verlengd verblijf in Liga B – waren er al Emmerson Debusschere (Marke-Webis) en Joppe Paulides (Knack Roeselare). Kapitein Steven Hollez stopt en ook zijn broer Wouter blijft niet. Optima Lendelede gaat nog op zoek naar een middenman. Phil Devlieger gaat in het Antwerpse wonen en zoekt daar een ploeg, Jelle Decoene trekt nu dus naar naar Pervol Ruiselede.

Kristof Vroman debuteert als herencoach

De Ruiseledenaars treden aan in eerste nationale en boekten afgelopen weekend een mooie derbyzege tegen Rembert Torhout (3-1.). Coach Geert Lefevere verlaat daar de club. Lefevere, ook al ex-Lendelede, wordt er vervangen door Kristof Vroman. De rasechte Lendeledenaar was een jeugdproduct van het toenmalige VC Lendelede, na een uitstap in Liga A keerde hij terug bij de club waar hij nog vele mooie jaren beleefde als kapitein. Dit seizoen maakte hij zijn debuut als coach bij het tweede damesteam van VKt Torhout. In tweede divisie deden ze het goed, maar de uitschieter was natuurlijk de winst in de Beker Dehaene tegen Liga B-club Optima Lendelede. Kristof Vroman maakt nu zijn debuut als trainer/coach bij de heren.

Jelle Decoene droeg drie seizoenen lang het shirt van Optima Lendelede.
Jelle Decoene droeg drie seizoenen lang het shirt van Optima Lendelede.© VDB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier