Janne Devos uit Koekelare aan de slag op prestigieus beachvolleytoernooi in Vilvoorde

Janne Devos (rechts) hier aan het werk met Fleur Baens. © VDB
Redactie KW

Janne Devos (20) uit Koekelare vertegenwoordigt dit weekend samen met Fleur Baens ons land tijdens het tweedaagse WEVZA-toernooi in Vilvoorde. Op deze West-Europese beachcompetitie voor U21 hoopt ze de stijgende vormcurve te bevestigen.

“Eigenlijk ben ik niet ontevreden over onze prestaties van de laatste weken. Op het Europees kampioenschap U22 in Antalya konden we doorstoten tot de 1/16 finales. We verloren van een sterk Grieks team dat later pas in de kwartfinale onderuit ging.”

“Ook in de manches van het BK presteren we de laatste weken niet slecht. Vorig weekend speelden we in Leuven twee knappe kwalificatiewedstrijden op zaterdag. Jammer dat de de loting ons zelden gunstig gezind is waardoor we dikwijls op de sterkste duo’s botsen. Hierdoor is het vaak moeilijk om een plaatsje voor de zondagwedstrijden te veroveren.”

Zaterdag en zondag wil Janne Devos bevestigen op het WEVZA-toernooi. “We weten niet of de andere landen met hun sterkste teams zullen aantreden maar wij zullen er hoe dan ook voluit voor gaan. Fleur en ikzelf zijn pas tevreden als we ons beste niveau halen.”

De beloftevolle volleybalster krijgt weinig tijd om uit te rusten, want na de Masterfinales van het BK in Knokke op 10 en 11 augustus volgt nog één toernooi in het zand. Op 26 augustus starten reeds de trainingen in zaal met haar nieuwe ploeg Michelbeke.

(PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.