Janice Cottenier: “Overstap naar VTK was goede keuze”

Janice Cottenier is nieuw bij VTK dames. © KDK
Redactie KW

De dames van VT Kortrijk verloren met een fel vernieuwde ploeg hun eerste competitiematch van het seizoen. In een typische derbysfeer was Harelbeke met 3-0 duidelijk te sterk.

“We mogen niet te lang bij deze nederlaag stilstaan”, weet middenspeelster Janice Cottenier. “We zijn een bijna compleet nieuwe ploeg en dan is het logisch dat we nog op elkaar ingespeeld moeten raken. Maar we deden het in Harelbeke zeker niet onaardig. Iedereen gaf zich helemaal, ik denk dat we binnen enkele wedstrijden al wat verder zullen staan.”

Janice is aan haar eerste seizoen bezig bij VTK. Ze maakte in het tussenseizoen de overstap van Zwevegem naar Kortrijk. “Ik ben bij VT Kortrijk heel goed ontvangen. Het is een leuke groep en alle meisjes kunnen het goed met elkaar vinden. In onze kern zit een goede mix van jonge en ervaren speelsters. De overstap naar VTK was de enige juiste keuze, want bij Zwevegem stopte de ploeg in vierde provinciale.”

In de derby tegen Harelbeke begon de 18-jarige middenspeelster in de basis. “Ik ben blij dat ik mijn kans kreeg. Natuurlijk hoop je elke wedstrijd te spelen, maar dat hopen alle meisjes. Onze trainer Peter Halsberghe geeft momenteel nog iedereen kansen. Pas na een aantal wedstrijden zal pas sprake zijn van een typeploeg.”

Dit weekend speelt VTK opnieuw een derby. Deze keer wacht de verplaatsing naar Marke. “We mogen niet kijken naar andere ploegen, maar we moeten vooral ons eigen spel spelen. Een plek in de middenmoot is dit seizoen een realistisch doel. Maar we willen vooral stappen vooruit zetten als team. Dat is voor ons het belangrijkste”, besluit Janice. (JDH)

Zaterdag 23 september om 18.30 uur: Mardavo Marke – VT Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier