Jan Haeghebaert krijgt Thierry Hardy als opvolger bij Packo Zedelgem

Jan Haeghebaert en Thierry Hardy. (foto GD)
Redactie KW

Hoofdcoach Jan Haeghebaert geeft de fakkel na vier jaar door aan Thierry Hardy, die nu nog aan de slag is bij de dames van Vlamvo Vlamertinge in tweede divisie B.

“Ik had er eigenlijk vorig seizoen al aan gedacht om een sabbatjaar in te lassen”, vertelt Jan Haeghebaert verrassend. “Maar toen beleefden we zo’n mooi seizoen met de promotie als kers op de taart, dat ik er toch nog een jaartje aan toegevoegd heb. Ik ben nu al negen jaar aan de slag bij Packo, waarvan de eerste vier met de dames. Toen stopte ik ook op een hoogtepunt toen we de titel binnenhaalden. Het is nu ook de bedoeling om even vanaf de zijkant het volleybal te beleven. Misschien doe ik wel nog een beetje scouting, maar na het stopzetten van mijn coaching bij de dames heb ik ervaren dat even toekijken vanaf de zijkant heel verrijkend kan zijn. Ik vind dat je altijd moet opletten dat je net dat jaartje teveel niet beleeft.”

Negen jaar Packo betekenen ook veel mooie herinneringen voor Jan. “Bij de dames was de titel in tweede provinciale, een viertal jaar geleden, misschien wel de mooiste omdat hij onverwacht kwam. De dames kwamen daarmee ook voor het eerst uit in de hoogste reeks ooit. Maar daar zijn natuurlijk ook de bekerfinales en de winst van de Vlaamse beker met de heren. De grootste verwezenlijking is misschien wel de doorstart die we moesten maken met de heren in eerste provinciale en het in twee jaar tijd naar eerste divisie hebben geschopt. Daar mogen we toch wel trots over zijn.”

Geen vragende partij

De opvolging bij de heren A staat al te trappelen om te kunnen starten en luistert naar de naam Thierry Hardy (52), afkomstig uit Diksmuide en momenteel coach van Vlamvo Vlamertinge in tweede divisie. “Ik was geen vragende partij om er nu al de brui aan te geven bij Vlamertinge. Ik zag wel dat er nog mogelijkheden waren, maar als je samenzit met het bestuur en je voelt aan dat je niet meer op dezelfde golflengte zit, dan moet je je eigen conclusies trekken. We hebben dit allemaal samen in alle sereniteit beslist.”

Het wordt ook afwachten waar Packo zal terechtkomen volgend seizoen. Als dit in niveau 3 wordt, dan worden er geen reservematchen meer gespeeld en moet er geknipt worden in de spelersgroep. “Dit is natuurlijk nog koffiedik kijken en dat heeft niemand in de hand”, stelt Thierry. “Maar ik veronderstel dat er niet veel verandering zal komen in de spelersgroep. Misschien links of rechts een versterking, dat weet ik wel nog niet. Ikzelf breng geen spelers mee van andere ploegen. Als je in het begin weet waarmee je start en je kan ermee kampioen spelen, of het behoud verzekeren, dat geeft voor mij evenveel voldoening”, besluit hij. (GD)

Zaterdag 22 januari om 20 uur: Dero Berlare – Packo Zedelgem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier