Jaime Piazzetta wordt nieuwe coach van Beaphar Poperinge

Jaime Piazzetta. © DB
Redactie KW

Bij Beaphar Poperinge werd vorig weekend de intensieve zoektocht naar een nieuwe coach voor de A-ploeg afgerond. Jaime Piazzette, eerder al drie seizoenen aan het hoofd van Roepovo Poperinge, neemt volgend seizoen de plaats in van de afscheidnemende Dries Sergier.

Het was lang wachten op de aankondiging van de nieuwe coach, maar voorzitter Patrick Schatteman kwam vorige zaterdag met goed nieuws. Jaime Piazzetta, na zijn drie seizoenen bij de heren van Roepovo Poperinge een bekend gezicht in het Poperingse, is volgend seizoen de hoofdcoach bij de A-ploeg van Beaphar Poperinge A.

“Het was een intense zoektocht waarbij we zeker niet over één nacht ijs zijn gegaan”, geeft voorzitter Patrick Schatteman tekst en uitleg. “We voerden al een tijdje gesprekken met Jaime, en omdat hij volleybaltechnisch heel sterk is en bovendien ervaring heeft met heren- én damesploegen genoot hij al snel onze voorkeur. Vanuit zijn volleybalverleden heeft Jaime bovendien enorm veel ervaring opgedaan en wij rekenen erop dat onze speelsters daar veel van zullen opsteken. Dat de meesten een woordje Frans zullen moeten leren, nemen we er met plezier bij.” (lacht)

Inzetten op jeugd

“Jaime is bovendien iemand die hard inzet op het beter maken van de jeugdspeelsters, wat een ideale match vormt met de filosofie van deze club. In principe komen we volgend seizoen in de reeks ‘promo 2’ terecht, waar we een stabiele middenmoter willen worden. Tot slot wil ik onze huidige trainer Dries Sergier nog bedanken voor wat hij onze club heeft bijgebracht. Dries is iemand die met hart en ziel voor het volleybal leeft en het met deze drive nog ver kan brengen”, besluit de voorzitter.

Bekende gezichten

Jaime Piazzetta is een oud-Frans én Braziliaans international die momenteel aan de slag is bij Evoco Komen. De Houthemnaar zal in Poperinge heel wat oude bekenden terugzien. “Ik ken nog heel wat mensen door mijn tijd bij Roepovo, dat gaat van spelers en supporters tot het personeel in de kantine toe. De ploeg van Beaphar ken ik eerlijk gezegd nog niet zo goed, en door de huidige coronatoestanden zal ik hen dit seizoen ook niet meer in actie zien. Aan de andere kan heb ik nu veel tijd om me voor te bereiden, als er videobeelden beschikbaar zijn, zal ik me zo goed mogelijk voorbereiden. Er wacht ons nog een lange periode van stilzitten en nagelbijten, maar ik kijk nu al enorm uit naar de voorbereiding op het nieuwe seizoen!” (TVI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier