Izegems Volley Team kan vijf punten uitlopen: “Volgend seizoen willen we terug een reeks hoger spelen”

Jasper Vanwynsberghe. (foto RV)
Redactie KW

De heren van Izegems Volley Team kunnen zaterdag vijf punten uitlopen op eerste achtervolger Bavikhove. In het slechtste geval kan Bavikhove de leiding overnemen met één punt verschil. Bij IVT willen ze in ieder geval volgend seizoen opnieuw een reeks hoger spelen.

“Afgelopen weekend was het een vlotte overwinning tegen de voorlopig laatste in de stand”, opent de 26-jarige Jasper Vanwynsberghe uit Izegem die al enkele jaren aan het werk is als detailtekenaar. “Hierbij kreeg iedereen speelkansen. Het eigen spel en niveau spelen is belangrijk tegen op papier mindere ploegen.”

Belangrijke wedstrijd

“Morgen nemen we het op tegen Bavo Bavikhove B. Alle ploegen uit Promo 3 zijn voor ons nieuw, maar geen enkele ploeg wordt onderschat. Zeker niet Bavikhove gezien ze op de tweede plaats staan. In onze vorige club speelden we in het verleden al tegen Bavikhove A, wat telkens spannende wedstrijden waren. We verwachten dat er misschien enkele spelers zijn veranderd naar hun B-ploeg.”

“Voorlopig zal dit de belangrijkste wedstrijd zijn in de heenronde van deze competitie. Met Izegem staan we voorlopig twee punten voor in het klassement. In het slechtste geval laten we de drie punten achter in Bavikhove en komen zij aan de leiding met één punt voorsprong waarbij alles dan nog mogelijk is in de terugronde. Bavikhove liet ook al enkele punten liggen in de heenronde, maar wij doen natuurlijk ons uiterste best om de drie punten mee te nemen naar Izegem. Dan staan we vijf punten voor op de eerste achtervolger waarmee we al een mindere prestatie kunnen permitteren. Voor Bavikhove is het zaterdag een belangrijke wedstrijd om de kans in eigen handen te houden om bovenaan te eindigen aan de eindmeet.”

“De doelstelling is om volgend seizoen terug een reeks hoger te spelen, met als ambitie geen setverlies toe te staan. Tot nu toe is dat gelukt. Zien of dit zaterdag zo kan blijven. De zege in de beker tegen Zedelgem (Promo 2) heeft ons zeker deugd gedaan.” (RV)

Zaterdag 27 november om 19 uur: Bavo Bavikhove B – IVT.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.