IVT B en Divo Ingelmunster B maken zich op voor dé derby: “Positieve ingesteldheid verhoogt winstkansen”

Fien Fertein. (foto RV)
Redactie KW

Zaterdag staat het burenduel tussen Izegems Volley Team B en Divo Ingelmunster B op het programma in Promo 4 B dames. Beide ploegen geloven in de overwinning, maar er kan er natuurlijk maar één winnen. Fien Fertein (Divo) en Niobe Meurisse (IVT) blikken vooruit.

“Onze ambitie dit seizoen is om te promoveren naar derde provinciale en dat het liefst door kampioen te spelen omdat we weten dat we het wel zouden kunnen”, opent libero Fien Fertein (18) die bij haar mama in Ingelmunster woont en bij haar papa in Roeselare. “Ik vind dat we een enorm sterke ploeg hebben op elk vlak. En met onze huidige trainer kan dat ook geen probleem worden. We zullen in ieder geval heel hard ons best doen om ons doel dit jaar te bereiken.”

“De voorbereiding was enorm lastig aangezien dat we al lang stilgelegen hadden door corona. De conditie van velen was weg en trainer Peter maakte het ons ook niet gemakkelijk, waarvoor ik hem nu wel dankbaar ben. Want we zijn nu allemaal wel enorm gegroeid.”

“We verwachten dat we tegen Izegem wel kunnen winnen. We willen ervan uitgaan dat we iedereen aankunnen. Onze teamspirit zit ook heel goed en dat helpt ook altijd bij het kunnen winnen van een wedstrijd, evenals een positieve ingesteldheid.”

Geblesseerden

“Op dit moment zijn er twee geblesseerden in onze ploeg. Onze passeur sukkelt met reuma. Ze is daar momenteel voor in behandeling. Ze wil niks overhaasten zodat ze het zeker niet erger maakt. De receptie-hoek zit met een barstje in haar knie. En haar meniscus en haar knieschijf zijn geraakt. Ze mag niet sporten tot 1 december.”

“Louise Degryse is teruggekeerd uit blessure. Ze sukkelde voornamelijk met haar knie. Dat is nog altijd zo, maar ze zorgt ervoor dat het niet meer zo erg wordt als de vorige keer.”

Niobe Meurisse. (foto RV)
Niobe Meurisse. (foto RV)

Hechte groep

“De voorbereidingen van dit seizoen liepen goed”, opent de 15-jarige IVT-aanvaller Niobe Meurisse uit Izegem. “We hebben veel getraind en toernooien gespeeld. Alles was wel een beetje wennen omdat we van U15 naar Promo 4 Dames gingen. We zitten met behoorlijk veel nieuwe meisjes die al in Promo 4 zaten of van andere ploegen komen. Maar we zijn ondertussen al een hechte groep. Mijn ambitie dit seizoen is om steeds beter en beter te worden, altijd de lat hoger leggen en kritisch zijn voor mezelf.”

“De match vorige week tegen Waregem was spannend. Er waren veel lange rally’s en het was mooi volleybal. Maar toch verloren we bij de beloften en bij de eerste ploeg. Zaterdag spelen we tegen Divo Ingelmunster. Ze zijn wel goed, maar ik denk dat we zeker een kans maken om te winnen!” (RV)

Zaterdag 16 oktober om 16.30 uur: IVT B – Divo B.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.