Is VT Brugge A op weg naar de dubbel?

De kampioen in tweede provinciale B van het volley is stilaan bekend. VT Brugge A, dat vorig seizoen degradeerde uit eerste, is onhoudbaar en kent geen genade voor zijn tegenstanders.

Renilde Decuyper. © GD

Hun eerste match van het nieuwe jaar tegen Lichtervelde wonnen ze op een drafje met 22-25/13-25/14-25 in een uurtje en ongetwijfeld wacht Wingene B in de volgende wedstrijd hetzelfde lot op zaterdagavond.

Voor iedere bal vechten

“Het ging inderdaad relatief vlotjes”, stelt Renilde Decuyper (22), Rennie voor de vrienden. “Enkel in de eerste set lieten we ze terugkomen, maar konden we de klus toch nog klaren met 22-25. De twee volgende sets gingen makkelijker. Daar ligt misschien ons geheim van het succes. Onze coach hamert erop dat we nooit mogen denken dat het vanzelf zal gaan. Er moet voor iedere bal gevochten worden. We zitten nu in de terugronde met het maximum van de punten, maar zijn er zeker nog niet. Onze achtervolgers Ruvo, Roeselare en ook Bredene zijn zeker nog niet uitgeteld en daarbij komt nog dat iedereen wel wil winnen tegen ons. Het blijft opletten.”

Al druk genoeg

Stilaan mag het bestuur van VT Brugge de champagne bestellen als dit nog niet gebeurd is. “Maar daar zijn we eigenlijk nog niet mee bezig hoor”, lacht de receptie-hoekspeelster. “Onze hulpcoach heeft al uitgerekend wanneer het zover zou kunnen komen, maar iedereen heeft hem de mond gesnoerd, want er is al druk genoeg. Je mag niet vergeten dat we nog verwikkeld zijn in een bekeravontuur ook. Onze volgende tegenstander wordt Avelgem, de leider in tweede provinciale A, die net als ons nog geen match en geen punt verloren hebben. Coach Jan Nagels heeft er ons al op gewezen dat dit wel eens de moeilijkste match van het jaar zou kunnen worden. Maar eerst gaan we ons focussen op de wedstrijd van zaterdag tegen Wingene. De weg is nog lang en iedere match moet gespeeld worden”, besluit ze filosofisch. (GD)

Zaterdag 18 januari om 20.30 uur: VT Brugge A – Wivo Wingene B.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.