Is Packo Zedelgem heren A op weg naar tweede nationale?

Packo Zedelgem met boven v.l.n.r.: coach Jan Haeghebaert, Brecht Aneca, Mano Vandemoortel, Axel Decraemer, Mathijs Bonne, Tom Beuselinck en Pieterjan Pertz. Onder v.l.n.r.: Yordi Declerck, Levi Desmet, Sam Beuselinck, Arend Liagre, Jarno Stappers en T2 Jonas Devos. (foto GD)
Redactie KW

Halfweg de volleybalcompetitie prijkt Packo Zedelgem op een knappe derde plaats in eerste divisie B. De laatste match van vorig jaar werd winnend afgesloten, waardoor de groep gerustgesteld de feestdagen kon aanvatten.

“We waren tevreden met die laatste zes punten, want ook tegen Olva Brugge konden we winnen”, vertelt kapitein Mano Vandemoortel. “Deze twee overwinningen op een rij deden enorm veel deugd, zeker na de mindere periode die we als groep kenden. De uitschakeling in de beker tegen Booischoot en de 3-1 op Balti Kortrijk toonden aan dat we niet in een goede periode zaten. Maar blijkbaar hebben we ons tijdig herpakt.”

Zaterdag komt Kruikenburg Ternat op bezoek. Met deze ploeg deelt Packo de derde plaats in het klassement. “Het wordt ongetwijfeld terug een match op het scherpst van de snee”, lacht de kapitein. “De heenmatch wonnen we in Ternat met 2-3, maar voor hetzelfde geld is het daar 3-1, want we stonden 2-1 achter.”

“Thuis hebben we enkel een puntje moeten laten tegen Kruibeke en hopelijk kunnen we terug van ons thuisvoordeel genieten. Winst zou een grote stap voorwaarts zijn in de hoop om die derde plaats te kunnen behouden. Volgens de laatste berichten zouden de eerste drie van onze reeks volgend seizoen mogen aantreden in tweede nationale na de hervorming. Een must vind ik het niet, maar het zou toch mooi meegenomen zijn.” (GD)

Zaterdag 11 januari om 20 uur: Packo Zedelgem – Ternat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier