In de voorbije drie toernooien deed België het goed met uitschieters tegen Zuid-Korea, de Dominicaanse Republiek en Nederland. Dat leverde hen zes punten op na negen wedstrijden. Maar na drie nederlagen tegen toppers in Servië, zakten onze landgenoten wel weg naar de vijftiende plaats.

Het toernooi in Polen zal veel beslissen. België speelt er tegen het gastland (FIVB 22), Duitsland (FIVB 13) en Argentinië (FIVB 11); respectievelijk de nummers elf, twaalf en zestien van de Volleyball Nations League. Zowel Polen als Argentinië zijn net als België en de Dominicaanse Republiek Challengers. Dat wil zeggen dat één van deze vier landen op het eind van de campagne uit de A-groep zakt; ook al zou een ander land lager eindigen.

In dat opzicht zijn de onderlinge resultaten dus heel belangrijk. Daarom was de Belgische winst tegen de Dominicaanse Republiek al een serieuze opsteker; later wonnen de Dominicaanse vrouwen tegen de Argentijnse. Dat waren de enige wedstrijden waarbij twee Challengers tegenover elkaar stonden. Hieronder vind je de rangschikking van de vier ploegen terug; daarbij zijn het aantal overwinningen belangrijker dan punten.

11. Polen (3 zeges - 8 punten)

13. Dominicaanse Republiek (2 zeges - 8 punten)

15. BELGIË (2 zeges - 6 punten)

16. Argentinië (0 zeges - 0 punten)

De Belgische selectie wijzigt ook voor Polen. Iris Vandewiele en Manon Stragier vervangen Lotte Vandendriessche en Dominika Strumilo.

In de voorbije drie toernooien deed België het goed met uitschieters tegen Zuid-Korea, de Dominicaanse Republiek en Nederland. Dat leverde hen zes punten op na negen wedstrijden. Maar na drie nederlagen tegen toppers in Servië, zakten onze landgenoten wel weg naar de vijftiende plaats.Het toernooi in Polen zal veel beslissen. België speelt er tegen het gastland (FIVB 22), Duitsland (FIVB 13) en Argentinië (FIVB 11); respectievelijk de nummers elf, twaalf en zestien van de Volleyball Nations League. Zowel Polen als Argentinië zijn net als België en de Dominicaanse Republiek Challengers. Dat wil zeggen dat één van deze vier landen op het eind van de campagne uit de A-groep zakt; ook al zou een ander land lager eindigen.In dat opzicht zijn de onderlinge resultaten dus heel belangrijk. Daarom was de Belgische winst tegen de Dominicaanse Republiek al een serieuze opsteker; later wonnen de Dominicaanse vrouwen tegen de Argentijnse. Dat waren de enige wedstrijden waarbij twee Challengers tegenover elkaar stonden. Hieronder vind je de rangschikking van de vier ploegen terug; daarbij zijn het aantal overwinningen belangrijker dan punten.De Belgische selectie wijzigt ook voor Polen. Iris Vandewiele en Manon Stragier vervangen Lotte Vandendriessche en Dominika Strumilo.