Irakese topspeler voor Heren B-team van Optima Lendelede

Greg Bourgeois, Tom Blomme, Niels Schietgat, Jasper Vanwynsberghe, Nicholas Soete, Mattijs Holvoet en Ary. Onderste rij Thomas Maelfait (nu nog Knack), Ayrton Reynaert (nu nog Webis , denk ik), Thibaut Carrein, Ben Marechal en Niels Delaere. (ontbreken Jari Evenepoel, Brecht Vande Walle)
Wouter Vander Stricht

Ary A. (27), een Irakese vluchteling , traint sinds enkele weken mee bij het tweede herenteam van VT Optima Lendelede.

Ary A. vluchtte uit oorlogsgebied in Irak weg. Hij was er sportleraar. De alleenstaande man moest er op de vlucht voor de oorlogssituatie in het Koerdisch deel van Irak waar hij woonde en ook IS lelijk huishield. Via zijn begeleider kwam hij in contact met Optima Lendelede. “In zijn land was hij een goed volleyballer”, zegt die. “Je zou het misschien niet verwachten, maar volleybal is een grote sport in Irak.”

Ary beaamt : “Maar Knack Roeselare is beter dan onze topploegen”, zegt hij na wat twijfelen. Hij zag het Roeselaarse volleyteam dan ook al enkele keren aan het werk.

De club bekijkt ondertussen of het mogelijk is om Ary aan te sluiten bij het team en hem zo eventueel in te schakelen. Het tweede herenteam is actief in tweede provinciale, maar ondertussen droomt Ary hier niet enkel van een beter leven, maar ook van een volleybalcarrière. Want hoewel hij het niet met zoveel woorden wil zeggen, speelde hij in Irak best op een hoog niveau.

Het hele verhaal lees je in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.