https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ieperlinge Noor Debouck op het WK volleybal U20: “Een unieke kans voor mij”

© VDB
Redactie KW

De Kortrijkse Lange Munte was vrijdagavond het decor voor de openingsmatch van de Young Yellow Tigers op het WK volleybal U20 dat in België en Nederland georganiseerd wordt. De amper 16-jarige Ieperlinge Noor Debouck is een opvallende aanwezige.

De Belgische meisjes werden ingedeeld in een groep met Servië, de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico. Die laatste tegenstander mag alvast geschrapt worden, Puerto Rico kreeg door een aantal coronabesmettingen een verbod om naar de Lage Landen af te reizen.

Vrijdagavond om 18u stonden de jonge Tigers aan de opslag tegen groepsfavoriet Servië. De Belgen begonnen furieus aan de wedstrijd en liepen uit tot 4-0. Dat bleek een vertekend beeld want al snel bleek dat de Servische meisjes meer dan een maatje te groot zouden zijn voor onze Tigers. Met zware opslagdruk en aanvallend geweld liep Servië uit tot 7-17 en 10-21 om uiteindelijke de set te winnen met 17-25. Zelfde beeld in set twee (10-25) en drie (15-25). De ploeg van bondscoach Fien Callens toonde niettegenstaande een nooit aflatende vechtlust, wat alleen maar positief kan zijn naar de belangrijke match van zondagavond tegen de Dominicaanse Republiek.

De Ieperse Noor Debouck, die haar loopbaan startte bij Vlamvo Vlamertinge en komend seizoen bij Asterix Avo aan de slag gaat, mocht in de eerste en de derde set proeven van het hoge niveau. “Ik was bijzonder blij dat Fien me als jonkie enkele keren liet invallen”, klinkt het amper 16-jarige toptalent trots. “Het is überhaupt al een unieke kans voor mij om mee te mogen op zo’n mooi tornooi op het allerhoogste niveau. Ik kan hier alleen maar beter van worden. Nu richten we ons vizier op de beslissende match van zondagavond. Omdat we vanavond niet moeten spelen kunnen we de batterijen nog wat extra opladen.”

(TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.